20. jun 2019.20. jun 2019.
Saradnja za ponos
U ŠAPCU OTVORENA ITALIJANSKA KOMPANIJA „SELETTRA WB DOO“

Saradnja za ponos

Posao je dobilo deset radnika, do kraja godine biće uposleno još 30. Plan je da se taj broj u 2020. uveća na stotinu zaspolenih. Reč je o internacionalnoj kompaniji koja posluje u nekoliko zemlja, i u Šabac je došla na preporuke drugih firmi. Vrednost investicije je 150.000 evra
Italijanska firma "Selettra WB doo", koja se bavi proizvodnjom kablova za kućne aparata svečano je otvorena protekle sedmice u Hajduk Veljkovoj ulici. Prisutnima su se ovom prilikom obratili Luka Antonjoci, direktor firme "Selettra", Nj.E. Karlo lo Kašo, ambasador Italije u Srbiji i Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.
- U Šapcu danas postoji 11 italijanskih kompanija. Strane firme biraju da prošire svoj biznis u Šapcu jer je ovo grad koji ima najbolje poslovanje i najveću industrijsku zonu. Znamo da radimo sa privrednicima i nije nam važno da li su oni iz Italije, Austrije, Nemačke ili Srbije, svi su dobrodošli i važni. Bilo da zapošljavaju 10 ili 1.000. radnika, uvek imamo isti pristup i trudimo se da im omogućimo sve što je potrebno, kako bi mogli da zarade više novca jer samim tim više zarađuju i naši građani, rekao je Zelenović.
Karlo lo Kašo, istakao je da na osnovu posete koju je obavio u Šapcu, može da potvrdi da je prisustvo italijanskih preduzeća na teritoriji grada Šapca, rezultat odlične saradnje.
- Obišao sam veliki broj gradova u Srbiji u kojima posluju italijanska preduzeća, ali Šabac ih u ovom trenutku ima najviše. Jerdanaest italijanskih firmi zapošljava više od 450 ljudi. Ono što je intersantno je da to nije kraj. Italijanska preduzeća ovde nalaze veoma povoljne okolnosti i prilike, a naročito se neguje privatni sektor. Mala i srednja italijanska preduzeća nalaze u Šapcu dobre okolnosti za poslovanje, rekao je ambasador Karlo lo Kašo.
Zahvalivši se domaćinima na gostoprimstvu, Karlo Lo Kašo naveo je da je Italija jedan od najznačajnijih poslovnih i ekonomskih partnera Srbije i da obe strane rade na jačanju saradnje i poslovanja.
- U nama uvek možete naći podršku, mi na raspolaganje stavljamo finansijska sredstva, ljudske resurse i iskustva, a sve u cilju zajedničkog rasta, istakao je ambasador.
Luka Antonjoci, izvršni direktor firme „Selettra WB doo“, izjavio je da je ponosan što se kompanija proširila i na teritoriju Šapca.
- Aktivnosti naše firme iz godine u godinu postajale su sve bogatije, tako da možemo da govorimo o rastu koji smo postigli od osnivanja firme. Vizija o širenju naše fabrike dovela je do toga da investiramo i u Šapcu. Ovde smo našli dobru saradnju sa upravom grada i nadam se da ćemo biti uspešni i u radu. Prošle godine smo počeli istraživanje ovog regiona i došli do zaključka o izuzetnoj saradnji Italije i Srbije, što je sigurno zasluga ambasade Italije u Srbiji. U saradnji sa Konfindustrijom Srbija povezali smo se, a rezultati su vidljivi, istakao je Antonjoci.
Direktorka Konfindustrije Srbija Irena Brajović, rekla je ovom prilikom da je ponosna na činjenicu što se baš u Šapcu otvara još jedna italijanska kompanija, jer je Šabac grad privrede i malih i srednjih preduzeća.
-U Šapcu se italijanske kompanije zaista pronalaze u privrednom ambijentu koji je i njima samima blizak. Ovaj projekat smatramo ujedno i našim zbog svih aktivnosti i priprema koje smo uradili u proteklih nekoliko meseci skupa sa kompanijom Selettra. Selletra je aktivan član Konfindustrije od samog početka. U Šabac se rado vraćamo i u svim promocijama koje radimo u Italiji kroz sistem Konfindustrije ga rado preporučujemo italijanskim kojmpanijama i investitorima koji traže dobar privredni ambijent i dobru saradnju, istakla je Irena Brajović.
U italijanskoj kompaniji „Selettra“ posao je dobilo deset radnika, a do kraja godine biće zaposleno još 30. Plan je da se taj broj u 2020. uveća na stotinu zaspolenih. Reč je o internacionalnoj kompaniji koja posluje u nekoliko zemlja, i u Šabac je došla na preporuke drugih firmi. Vrednost investicije je 150.000 evra.
K.J.Đ

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa