20. jun 2019.20. jun 2019.
Uspeh koji pleni i obavezuje
PRIJEM ZA ŠAMPIONKE SRBIJE

Uspeh koji pleni i obavezuje

Prijem za najbolje rukometašice Srbije rođene 2002. godine i kasnije priredili predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i većnik Dragan Nikolić. Uspeh koga mnogi nisu još svesni. Generacija za nove titule
Rukometašice koje su nedavno postale šampionke Srbije bukvalno su odrastale i odrastaju zajedno. Zajedno su se okupile na prvom treningu pre nekoliko godina, zajedno su se izborile za završni turnir, zajedno osvojile pobednički pehar i na kraju zavredele da zajedno, sa šampionskim znamenjem, zakorače u Gradsku kuću, na prijem organizovan u njihovu čast. Da, to su rukometašice MEDICINARA rođene 2002. godine i kasnije, najbolje u svom uzrastu u Srbiji. To nije procena i pretpostavka, sada je to i rezultat fakat dokazan u Šapcu, na završnom turniru nacionalnog šampionata.
-Nije svaki trening lak, bude i teških i lepih trenutaka, ali mi smo drugarice koje odrastaju i stasavaju igrajući sport u koji smo zaljubljene. Hteli smo trofej, nismo imali pritisak ni trenera, ni uprave, ali smo kao domaćini želeli da se još jednom dokažemo pred Šapčanima. Kada smo videle koliko nas bodre, znale smo da nemamo opravdanja za pad u igri, za greške i samo nam je titula bila u mislima. Ponosna sam na svoje saigrače i nadam se da nas čeka još mnogo pobeda i titula, baš ovde, baš u ovom dresu – istakla je najbolji goman turnira Tamara Glišić.
-Kada se osvoji titula ne smemo a da se ne osvrnemo na početke generacije koja je donela pehar u Šabac. Njih je okupio i selektirao, danas nažalost pokojni, Zoran Obrenović. Njegov entuzijazam, upornost dala je i ovim devojkama i svima u klubu motiv da traju, napreduju, opstaju i bez tog početka, ne bi bilo ni ovako lepog, „zlatnog“ nastavka priče. Odlučili smo na početku prethodne sezone da dodatno uložimo u ovu ekipu, to nisu mala sredstva, ali titula potvrđuje da nije bilo bolje i ispravnije odluke od te. Ove devojke su posebne, a u „Medicinaru“ ima još sjajnih generacija. One su nas učinile ponosnim, ali su nas i obavezale da sa svakom narednom generacijom težimo najvišem – navodi šef stručnog štaba, trener prvog tima, Sandra Kolaković.
Najbolje u Srbiji ugostio je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, zajedno sa gradskim većnikom zaduženim za sport Draganom Nikolićem. Svaka titula je ponos ekipe, ali i grada gde je sport nešto posebno i gde se pobede i porazi doživljavaju na jedan emotivan, specifičan način.
-Uz čestitike za veliko dostignuće, moram i da se zahvalim ovim devojkama, njihovim trenerima i svima u klubu. Hvala vam što ste nas učinili ponosnim, što ste bile nabolje i još jednom potvrdile da smo mi zaista grad rukometa, što tako ponosno naglašavamo. Mi smo grad rukometa, gde ovaj sport podjednako dobro igraju i muškarci i žene. Ponosni smo na vaš rezultat, dominaciju, ali i ponašanje na parketu, dali ste primer svima kako se igra, bori, ali i dostojno reprezentuje klub i grad. Budite dobre sportistkinje, ali i još bolji ljudi, budite dostojni reprezent sebe, svojih porodica, a onda ćete biti i kluba i grada. Počnite da se navikavate na ovakve prijeme, jer sam uveren da vam sledi još mnogo sličnih, sa novim titulama i peharima – naveo je Pajić.
U „Medicinaru“su verovali u ovu generaciju i kada devojke nisu ni pretpostavljale kakav potencijal nose. Iako klub nije bio u zavidnom položaju, Grad je stao uz njih i sada su čvrsto potvrdile da je to bila prava odluka, naglasio je Dragan Nikolić, član Gradskog veća.
-Trenirajte vredno, verujte u sebe i videćemo se uskoro i sa titulom seniorskog prvaka. Neću biti skroman, od vas očekujem da uskoro isto ovako dominirate i seniorskom konkurencijom i još jednom donesete titulu u naš grad. Dobijaćete ponude, pričaće vam o velikim državama, angažmanima, ali ja vas uverevam da sve što vam treba imate u svom gradu i svom „Medicinaru“. Teško je ostati na vrhu, ali vi to možete, u svom gradu, sa vašim omiljenim grbom, granice ne postoje za vas – kazao je Nikolić.
-Bez podrške Grada ništa od ovih rezultata ne bi bilo i veliko hvala svima koji podržavaju i pomažu naš rad. Vaša pomoć nas obavezuje da budemo uvek u vrhu i svaki uspeh pripada svima bez kojih velikog rezultata ne bi ni bilo. Nadam se da ćete biti uz nas i dalje, a uveren sam da ćemo mi to višestruko vratiti, na parketu – dodao je predsednik „Medicinara“ Bojan Radukić.

B. D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa