20. jun 2019.20. jun 2019.
Obeležena slava grada Šapca- Druge Trojice

Obeležena slava grada Šapca- Druge Trojice

Liturgijom u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla a potom i litijom centralnim gradskim ulicama obeležena je slava grada Šapca – Druge Trojice.
Vladika šabački Lavrentije čestitao je svim vernicima slavu i poželeo sreću i dobro zdravlje.
-Ovo je veliki sveti dan, slavimo i hramovu slavu i slavu svih građana Šapca. To je retko sastavljeno zajedno u istoriji naših gradova. Svim građanima Šapca želim da se osećaju srećnim i ponosnim što su građani Šapca i što im je danas zaštitnik Duh sveti, gradonačelnik neba, poslanik Božji i predstavnik i zaštitnik naš pred živim nebesima. Svima koji ne zaboravljaju da nas anđeli čuvaju, da pripadamo nebu koliko i zemlji želim da se na današnji dan i celog života osećaju zdravi, srećni i od Boga blagosloveni, poručio je vladika Lavrentije.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je uz čestitku građanima istakao važnost mira i razumevanja u zajednici.
-Svim Šapčanima čestitam slavu Druge Trojice i nadam se da će je provesti u miru i ljubavi sa svojim ukućanima. Nijedna zajednica ne može da se razvija ako u njoj ne postoji mir i ako ne postoji razumevanje, a samo one koje su takve mogu da napreduju. Ja želim da Šabac bude takva zajednica, zajednica u kojoj ljudi razgovaraju, dogovaraju se i zajedno realizuju dogovoreno. Verujem da Šabac može da postane jedno pristojno mesto za život u kom naravno svako ostvaruje svoj interes i svoje potencijale onako kako misli da treba, rekao je gradonačelnik i naglasio da Grad ima odličnu saradnju sa verskom zajednicom.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa