20. jun 2019.20. jun 2019.
Mali Pariz, a ne Las Vegas
SAOPŠTENjE UDRUŽENjA MLADIH "UM ŠABAC"

Mali Pariz, a ne Las Vegas

Akcija prikupljanja potpisa građana za inicijativu da se premeste kockarnice i kladionice iz strogog centra u druge delove grada, završena je 18. juna. Motiv ove akcije prvenstveno je bio poštovanje zakona koji nalaže da kockarnice i kladionice budu udaljene 200 metara od škola, ali i pravo građana Šapca da najlepši prostori i zgrade vrednog arhitektonskog nasleđa ne budu stecište kockara. One to, po svom istorijskom i kulturnom značaju ne zaslužuju, a mi, članovi Udruženja mladih „UM“, imamo moralnu obavezu da doprinesemo ovom, civilizacijskom činu.
Izuzetno smo zadovoljni odzivom građana koji su svojim potpisom podržali našu ideju. Više od 2000 potpisa daje nam vetar u leđa. Naš sledeći korak je odlazak kod gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića kome ćemo izneti predlog da se premeste kockarnice i kladionice iz ambijentalnih ulica Šapca.
Puni smo optimizma i verujemo da naše ideje mogu učiniti da naš grad bude lepši, po meri srednjoevropskih gradova jer to u svakom smislu zaslužuje, kao i građani koji u njemu žive. Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima koji su nam pružili podršku i učestvovali u akciji za bolji Šabac.
Želimo da naš grad bude Mali Pariz a ne „jeftini“ Las Vegas.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa