20. jun 2019.20. jun 2019.
Unapređenje poslovanja preduzeća
Razvojni program EU PRO održao info sesiju u Šapcu

Unapređenje poslovanja preduzeća

U organizaciji Razvojnog programa EU PRO, održana je u hotelu „Sloboda“ protekle sedmice info sesija sa ciljem da zainteresovanim organizacijama za podršku poslovanju predstavi javni poziv za projekte. On treba da doprinese konkurentnosti i održivosti poslovanja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionu Šumadije, Zapadne Srbije, Istočne Srbije i Južne Srbije.
Prema rečima Milice Korać, saradnice u sektoru za mala i srednja preduzeća poziv pod sloganom „Unapredi poslovanje preduzeća“ namenjen je pre svega regionalnim razvojnim agencijama, biznis inkubatorima, klasterima, udruženjima, istraživakim centrima i visoko - naučnim tehnološkim ustanovama.
- Iako poziv sprovode organizacije za podršku poslovanju, on je praktično usmeren na mala i srednja preduzeća. Cilj je da se unapredi konkurentnost, olakša izlazak na strana tržišta, da se unaprede standardi kojima preduzeća posluju i da im se omogući odlazak na sajmove i nova tržišta. Bogat sadržaj može pre svega da biti relevantan za mala i srednja preduzeća, istakla je Milica Korać i dodala da je organizovano ukupno 7 info sesija koje su osim u Šapcu, održane u Nišu i na Srebrnom jezeru.
- Zamolila bih ovom prilikom sve zainteresovane da pogledaju EU PRO stranicu gde se mogu registrovati i naći sve potrebne informacije, dodaje Milica Korać.
Evropska unija će putem poziva „Unapredi poslovanje preduzeća“ sa ukupno 600.000 evra podržati sve projekte koji će pomoći da preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća unaprede proizvodne preocese i kvalitet proizvoda i usluga, kao i da uvedu relevantne standarde i sprovedu aktivosti usmerene ka širenju na nova tržišta.

K.J.Đ

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa