20. jun 2019.20. jun 2019.
PREDSEDNIK VUČIĆ POBEDIO ODBORNIKA JERINIĆA
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST GO NOVE STRANKE ŠABAC

PREDSEDNIK VUČIĆ POBEDIO ODBORNIKA JERINIĆA

Gradski odbor Nove stranke Šabac zahvaljuje se građanima Majura koji su podržali listu „Za Majur i narod“, kao i kandidatima i aktivistima koji su učesvovali u kampanji za izbore za Savet Mesne zajednice „Majur“, u nedelju 16. juna. Oni su u neravnopravnoj političkoj borbi sa pristalicama Srpske napredne stranke osvojili 298 glasova ili 12,5 odsto od ukupnog broja izašlih na izbore i na tome im čestitamo.
Najoštrije demantujemo tvrdnju SNS-a da je na izborima učestvovao Savez za Srbiju, na čelu sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem.
Kandidati sa liste „Za Majur i narod“ ove izbore nisu doživeli kao borbu na život i smrt, nisu tražili političku, logističku ni materijalnu podršku, nisu se za pomoć obraćali političkim centralama, direktorima javnih preduzeća i ustanova, ni visokim državnim funkcionerima.
Kampanjom se bavilo dvadesetak aktivista, poreklom Majuraca, nastanjenih u Majuru i sa planom da ostanu da žive u Majuru. Sa druge strane, politički protivnik je angažovao 200 aktivista iz okolnih mesta koji su se 16. juna u 8 sati postrojili ispred zgrade Mesne zajednice, čekajući instrukcije i direktive vrha šabačkog povereništva SNS-a, kako bi izvršili neviđeni pritisak na glasače u Majuru, odlazeći na kućne adrese, uporno telefonirajući i podsećajući građane na obavezu glasanja za kandidate SNS-a.
Sve ovo je pratila uobičajena naprednjačka scenografija u vidu nabildovanih, kratko ošišanih, tetoviranih mladića, pretećeg izgleda, a mnogi od njih i kriminogene prošlosti.
Šta su oni tražili u Majuru i po čijem nalogu, da li im je namera bila da izazovu incident ili se „moćni“ SNS u Majuru uplašio malene Nove stranke pa je imao spremne tabadžije da preokrenu izborni rezultat? Pitamo prepostenog Aleksandra Pajića ko je čovek po imenu Aca, koga su aktivisti SNS-a oslovljavali po nadimku Kopile koji je organizovao kolektivno glasanje 94 pripadnika romske nacionalne manjine, čiji je dolazak na biračko mesto sa dva kombija u mnogo čemu podsecao na upad u pećinu sa blagom iz bajke o Alibabi i 40 razbojnika.
Posebno pohvaljujemo nosioca liste „Za Majur i narod” Dejana Jerinića ali i ostale kandidate zbog spremnosti, hrabrosti, volje da se suprotstave naprednjačkoj mašneriji sile i laži, ali i zbog ličnih donacija za potrebe kampanje.
Jerinić je već duže vreme izložen prljavoj naprednjačkoj kampanji blaćenja i klevetanja o kupovini glasova i zloupotrebi novca za humanitarne svrhe.
Sramotan je način proslave SNS-a, začinjen vatrometom i povicima i parolama o srpstvu i Kosovu, a još sramotnije što predsednik države Aleksandar Vučić slavodobitno govori o pobedi u Majuru, ne znajući ni ko je učestvovao na izborima. Ili govori šta god mu padne na pamet ili su ga šabački naprednjaci još jednom obmanuli veličajući svoju pobedu nad izmišljenim protivnikom.
Zato mu poručujemo: „Nisi pobedio Savez za Srbiju i Nebojšu Zelenovića. Pobedio si Novu stranku i njenog koalicionog partnera. Tačnije pobedio si Dejana Jerinića, odbornika u Skupštini grada Šapca. Malo li je?!“
GO Nova stranka šabac

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa