20. jun 2019.20. jun 2019.
RAZGOVORI SA ŠAMPIONOM
VATERPOLO: PREGOVORI SA VELIKANOM

RAZGOVORI SA ŠAMPIONOM

Vaterpolo klub ŠABAC nije više novo ime na vaterpolo mapi Srbije, prijatno iznenađenje, potencijal za budućnost, ŠABAC je sada aktuelni šampion i osvajač Kupa Srbije, te sada nosi teret favorita, čast najboljeg kluba u zemlji evropskih i olimpijskih šampiona, obavezu da se bori da na vrhu, gde je i sada, opstane što duže. Nova sezona je još daleko, ali u redovima „dvostrukih krunaša“ polako sklapaju tim za narednu, kako bi odmor do početka priprema bio relaksiran. Klub traga i za novim trenerom. Nije dogovoren nastavak saradnje sa Miodragom Mirovićem, a nekoliko imena je u opticaju. ŠABAC je sada klub u koji mnogi žele da pokažu svoj kvalitet. Nezvanično saznajemo da je prva želja uprave jedno veliko ime PREDRAG ZIMONjIĆ!
Ne treba biti vrsni poznavalac ovog sporta da bi se čulo za igrača koji je osvajao sve klupske trofeje koji postoje, medalje svakog sjaja u kapici reprezentacije Jugoslavije, a kolekcija bi bila sigurno i veća da nije vrhunac dostigao u godinama kada reprezentacija, usled ambarga, nije mogla da se takmiči. Osim što je veliko igračko ime, Zimonjić je i poznato trenersko. Trenutno je trener u italijanskom SPORT MENADžMENTU, klubu koji je drugi po kvalitetu u Italiji, odmah iznad neprikosnovenog Pro Reka. Saznajemo da Zimonjić nije samo želja, već da su ŠABAC i on uspostavili kontakt i započeli pregovore, a nadamo se da ćemo uskoro imati i zvaničnu informaciju o ishodu.
Ono što je za sada poznato i što su potvrdili u klubu, to je da naredne sezone na golu neće biti naš reprezentativac Gojko Pijetlović.
-Svaki odlazak nama je veliko žaljenje, jer smo mi klub i porodica. Ograničen budžet nas je onemogućio da nastavimo saradnju sa našim kapitenom i uz obostrani žal je napustio klub. Neizmerno smo mu zahvalni za sve što je učinio. Bio je pravi kapiten i velika snaga ekipa u istorijskoj sezoni. Ponosni smo što je nosio našu kapicu i što je u zbirci trofeja dodao još dva sa našim klubom i to kapitenska. On neće biti na spisku igrača kluba, ali će uvek biti deo ekipe, prijatelj kome su vrata otvorena. Možda bude naš rival u bazenu, ali nikada neće biti protivnik, već dragi prijatelj – rekli su u klubu.
Klub se zahvalio na saradnji i treneru Miroviću naglašavajući da su svi postali deo istorije šabačkog vaterpola i deo večnosti ovdašnjeg sporta.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa