20. jun 2019.20. jun 2019.
ODBOJKA: NOVI ANGAŽMAN ANTONIĆA

U evropskim pohodima

Najuspešniji aktivni šabački odbojkaš MILOŠ ANTONIĆ nastupaće i naredne sezone u Rumuniji. Posle nastupa za bukureštanski „Dinamo“, „Kampiu Turci“, sada je obavezao na jednogodišnju saradnju sa ekipom UNIREA DEŽ.
- Vrlo sam zadovoljan uslovima i ambicijama kluba u predstojećoj sezoni. Oni su dugogodišnji prvoligaši, imaju cilj da se domognu plej ofa i jednog od evropskih takmičenja. Atmosfera na mečevima u Dežu je sjajna i jedva čekam da počnemo. Imao sam ponudu da ponovo zaigram u Francuskoj, da se okušam u Nemačkoj, ali sam baš ponudu iz Deža osetio kao najpovoljniju – ističe Antonić.
Ovo je njegov treći klub u našem istočnom susedstvu, ali i novi korak napred u karijeri 32-godišnjeg Šapčanina.
- Posle Dinama, prethodne godine sam igrao za Kampiu, novog prvoligaša. Ostvarili smo veliki uspeh opstankom, a sada dolazim u redove stabilnog člana elite koji stvara tim za najviše domete. Već ove sezone želi u plej of.
Kao i u većini klubova u Rumuniji, većinu ekipe čine inostrani igrači, a Miloš će biti prvi iz Srbije.
- Ima jedan Brazilac, Španac, Čeha, jedan igrač iz Bosne i Hercegovine. Domaćih nema mnogo, ali je trener ekipe Rumun, možda i najveći igrač kluba u istoriji i ta činjenica već daje poseban „šmek“ ekipi.
Iako se malo zna o rumunskoj odbojci, liga je znatno jača od nacionalne selekcije. Jasno, kvalitet daju strani odbojkaši.
- Većina igrača su stranci, u najkvalitetnijim, ali i manje kvalitetnim klubovima. Njihov plan je popularizacija odbojke i atraktivna liga koja će privući mlade koji će kasnije stasati u jaku nacionalnu selekciju. Dvorane su pune, utakmice dobre i na planu popularizacije su već ostvarili značajne rezultate.
Nije imao problema sa privikavanjem na život u Rumuniji i jedina poteškoća je veličina države.
-Duga su putovanja i praktično svaki vikend, od petka ujutru, do nedelje uveče ste na putu. Van toga, nema nijedne zamerke. Lepa, uređena država, mentalitet sličan našem, vidim da se i moja porodica privikla i jako sam zadovoljan. Dež je gradić blizu Kluža, ne sumnjam da ćemo se i tu brzo „aklimatizovati“. Pripreme počinju 15. avgusta – naglašava Miloš.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa