20. jun 2019.20. jun 2019.
Bitka na Karađorđu
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

Bitka na Karađorđu

Treću uzastopnu superligašku sezonu fudbaleri MAČVE počinju na gostujućem terenu, a drugu ih put vodi na područje AP Vojvodina. Još jedan slavni klub će dočekati Šapčane na početku nove sezone. Ovaj put će to biti VOJVODINA, u subotu 20. jula. Prethodne sezone, na stadionu „Karađorđe“, bilo je 1:1.
Sezonu na domaćem terenu „mačvani“ započinju u drugom kolu kada stiže novi superligaš INĐIJA. Dva spojena gostovanja započinju u Beogradu. U trećem kolu, na početku avgusta, dočekuje ih PARTIZAN, a potom i JAVOR, još jedan povratnik među najbolje.
Tokom avgusta MAČVU još očekuju dueli u Šapcu protiv Napretka i Radnika, a između njih i gostovanje Radu na Banjici. U septembru je najpre pauza zbog reprezentativnih obaveza, da bi u nastavku, u 8. kolu, Šapčane dočekao i treći novajlija TSC Bačka Topola. Gostovanje Zvezdi na Marakani je 29. septembra, a uvertira će biti duel protiv novosadskog Proletera u Pocerskoj 1.
Oktobar otvara vicešampion, niški Radnički u Šapcu. Dve nedelje kasnije Mačva gostuje Voždovcu, a u 13. kolu stiže lučanska Mladost. Deseti mesec u takmičarskom smislu zatvara meč u Subotici, a polovinu regularnog dela zaokružuje derbi protiv Čukaričkog u Šapcu.
Velika pauza će uslediti tek od 9. decembra, a do tog dana će MAČVA drugi put igrati protiv Vojvodine, Inđije, Partizana (30. novembra), Javora i na oproštaju od kalendarske 2019. putovaće u Kruševac.

Bez podele podova
Plej ofa i plej auta biće i ove sezone, ali novina u odnosu na prethodne je da se ukida podela bodova. Ekipe prenose bodove koje su osvojile u 30 kola, prvih osam će se nadmetati za titulu, preostali za opstanak. Dve poslednjeplasirane ekipe neće izboriti opstanak u Super ligi, dok će 14. tim Srbije u baražu sa pobednikom baraža Prve lige odlučivati o poslednjem mestu u eliti.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa