20. jun 2019.20. jun 2019.
SADAŠNjE I BUDUĆE
RUKOMET: MEDICINAR KADETSKI ŠAMPION SRBIJE

SADAŠNjE I BUDUĆE

Kadetkinje Medicinara su najbolje u Srbiji. Četiri utakmice, četiri ubedljive pobede. Četiri pojedinačne nagrade. Nastupilo 12 ekipa
Kada govorimo o talentovanoj generaciji mladih sportista, uvek koristimo izraz “budući šampioni”, a u MEDICINARU, čini se imaju generaciju sadašnjih i budućih asova, onih koji mogu vratiti seniorsku titulu u Šabac, a već sada su doneli nacionalni pehar namenjen najboljoj ekipi u kadetskoj konkurenciji. Pre turnira su Šapčani stidljivo najavljivali želju da budu deo borbe za pehar, na domaćem terenu, ali na parketu ne beše ničega stidljivog, upitnog, već samo dominatnog, silovitog nastupa i ubedljivog osvajanja rukometnog vrha Srbije.
Samo u prvom poluvremenu, prve utakmice domaće nisu delovale sigurno i ubedljivo. Čak i onda, u finišu, uspele su da smanje zaostatak, da bi već u nastavku demonstrirali silu, do kraja te i svih narednih mečeva. Vidite rezultate, a svaki od njih mogao je biti još ubedljiviji. U svakoj od preostale tri utakmice mnogo toga, možda i sve je rešeno u prvom delu i osim osvajanja naslova, deo velikih pobeda bile su baš sve igračice prijavljene za nastup i svaka je imala neki učinak, tri golmana bar po jednu odbranu, a svaka rukometašica bar jednom je pogađala mrežu protivnika.
Samo u prvoj utakmici protivnik je imao prednost veću od jednog gola, dok u preostale tri nijednom rival nije imao priliku ni da povede, čak ni na početku. Postigle su Šapčanke 110 golova u četiri utakmice, gotovo 28 po utakmici, a primile svega 72! Koliko je to veliki učinak govori podatak da mečevi u konkurenciji rukometašica mlađih od 16 godina traju dva puta po 25 minuta. Postavile su Šapčanke i nezvanične rekorde po broju minuta koliko nisu primile gol, po 11 na početku drugih poluvremena duela u grupnoj fazi takmičenja. Uporna i čvrsta odbrana, sa bazom u liku najboljeg golmana Srbije u ovom uzrastu Tamare Glišić i napad karakterisan brzim protokom lopte i raznovrsnošću završnih udaraca činio je sve rivale nemoćnim.
Ekipu je predvodio Nenad Tešić, pomagao mu je Dejan Šobić, kapiten je bila Una Obrenović, a ekipu su činile igračice koje su iznese sezonu druge ekipe u Prvoj ligi „Centar“, ali i sa ozbiljnom minutažom u prvom timu već sada, pojačane Aleksandrom Krstić, zvanično najboljim bekom i igračicom završnog turnira.
-Prvi meč je zaista bio finale pre finala, loše smo počeli, ali smo na pauzi shvatili greške i već onda pronašli našu igru koju smo čuvali u svakoj sledećoj utakmici. Imali smo veliku podršku i do sada sam bila vrlo zadovoljna nastupom prvog tima, a posle ove titule sam ponosna na celu sezonu – istakla je Krstić.
Osim nje, pojedinačna priznanja dobili su Teodora Obradović, najbolje desno krilo Prvenstva i Tamara Glišić, najbolji golman.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa