16. jun 2011.16. jun 2011.
KOCELjEVA NA INVESTICIONOM FORUMU “SRBIJA“ U BEČU

INVESTICIONI POTENCIJALI

U proteklih nekoliko godina najveće strane investicije u našoj zemlji došle iz Austrije. Osim koceljevačke opštine na forumu učestvovali Kraljevo, Užice, Sremska Mitrovica, Šabac, RPK Sombor, Pećinci i Kula.
U saradnji Privrednih komora Srbije i Austrije u Beču je nedavno održan Investicioni forum Srbija koji je pružio šansu pojedinim gradovima i opštinama iz naše zemlje da prezentuju svoje potencijale i privuku strane ulagače. Austrijske kompanije su jedne od najvećih investitora u Srbiji. Trenutno na području koceljevačke opštine postoje dve, Alas Holding i Rauh Serbija, koje su prema rečima pomoćnika predsednika opštine za lokalni ekonomski razvoj Branislava Mićića same po sebi preporuka da je u Koceljevi povoljan ambijent za investicije.
- Osim austrijskih kompanija tu je i ZA Fruit, srpsko-nemačka firma koja uspešno posluje i koja je drugi izvoznik smrznutog voća iz Srbije - izjavio je Mićić, čije je predstavljanje investicionih potencijala Koceljeve privuklo veliku pažnju 250 prisutnih predstavnika austrijskih kompanija, fondova i drugih organizacija kojima je podeljen promo materijal i omogućen kontakt.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa