27. jun 2019.27. jun 2019.
Obećano - realizovano
Asfaltiranje puteva u Drenovcu

Obećano - realizovano

Asfaltiranje opštinskog puta koji se nalazi na relaciji Ševarice – Drenovac, protekle sedmice je kako je i obećano, realizovano. Put je dužine 420 metara, vrednost radova između 4 i 5 miliona dinara, a izvođač je građevinsko preduzeće "Jugokop". Radove je posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa svojim saradnicima koji je konstatovao prisutnost takmičenja između komšijskih sela, gde će i šta biti više urađeno.
- Mačvani uvek vole da se takmiče, a ono što ja mogu da im poručim je da ovaj posao ne bi mogao da se završi da nisu svi bili u njega uključeni od samog početka. Obezbedili smo novac u budžetu, te je za putnu infrastrukturu opredeljeno 10 miliona evra. To je više nego prethodnih godina, iako nam država duguje 30 miliona evra. Zamislite kako bi izgledali radovi u svim selima da imamo novac koji nam duguju, istakao je Zelenović i dodao da će nakon Drenovca početi radovi u Mačvanskom Pričinoviću i ostalim mačvanskim selima, pa prema rasporedu koji je dogovoren sa direkcijom za puteve u pocerskim selima.
Zoran Makimović, meštatin Drenovca, rekao je ovom prilikom da je asfaltiranje u Drenovcu između ostalog važno jer njime prolazi lokalni autobus koji odvozi i dovozi decu u školu. Takođe, svi koji ga koriste, bezbednije će od sada moći da stignu na odredište, jer će postojeće rupe biti uklonjene. Put je urađen 1974.godine, a sada je usledila prva ozbiljnija rekonstrukcija.
Mnogi meštani Drenovca se pitaju šta se dešava sa putem od šećerane do Drenovca. Od šabačke šećerane do ulaska u Drenovac put je jako loš, što za posledicu ima stradanje guma i ostalih delova automobila. On je prema rečima Miodraga Filipovića, rukovodioca sektora za gradnju u JP "Infrastruktura", u nadležnosti Republike Srbije, za šta su zaduženi "Putevi Srbije".
-Grad Šabac se u više navrata obraćao Vladi Republike Srbije i Ministarstvu za građevinu sa molbom da se taj put popravi. Ponudili smo da učestvujemo u finansiranju radova, međutim odgovor nismo dobili. Veliki problem je takođe put od Pocerskog Pričinovića prema Gornjoj Vranjskoj i Zablaću koji je takođe državni. Nažalost ima puteva koji su u jako lošem stanju, ali mi od nadležnih za iste ne dobijamo nikakav odgovor, te ništa ne možemo ni da preduzmemo, istakao je Miodrag Filipović.
Nakon završetka radova na putu Drenovac - Ševarice, asfaltiran je i put u centru Drenovca, a uskoro počinju radovi i u Ulici cara Dušana u drugom centru mačvanskog sela.
-Drenovac je veliko selo puno je stanovnika i puno potreba. Ovo je selo koje ima dva centra. Uradili smo jedan deo puteva koji su bili za saniranje, a sada smo čuli od meštana da je dobro da se uradi i drugi centar. Mislim da će biti dovoljno novca da se to uradi u najkraćem roku, a naš stručni tim će u narednom periodu raditi proračune. Radimo intenzivno i gde god postoji potreba i ljudi imaju želju da u svemu učestvuju - mi smo uvek za, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i pozvao meštane šabačkih sela da kažu koje su njihove stvarne potrebe i istakao da su službe grada otvorene za saradnju.
-Podsetio bih da imamo i staru politiku grada “dva na dinar”, za sve one projekte u kojima građani učestvuju sa jednom trećinom novca grad će obezbediti dve trećine. Pozivam sve građane da se uključe, naše stručne službe su svaki dan u mesnim zajednicama i vrlo smo otvoreni za saradnju i da čujemo šta su stvarne potrebe ljudi, rekao je gradonačelnik.
Meštanin Drenovca Vojislav Vuković iskazao je zadovoljtsvo urađenim i istakao da su uslovi u selu bolji.
-Grad Šabac nam je, kao i mnogo puta do sada, izašao u susret i shodno svom budžetu pomogao nam. Kao što vidite sanacija puteva je u toku. Izvršeni su radovi u Savskoj ulici koja je bila jako kritična, a u narednom periodu biće rekonstruisana i Ulica cara Dušana. Po celom selu se krpe rupe, rekao je Vuković.
K.J.Đ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa