27. jun 2019.27. jun 2019.
SVI ZA JEDNOG,  JEDAN ZA SVE
OD 1. JULA, U JAZAKIJU VEĆE PLATE DO 30 odsto

SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVE

Kompanija Jazaki novu poslovnu godinu započinje uvećanjem osnovnih zarada proizvodnih radnika za 30% bruto. Povećanje zarada neće mimoići ni ostale kategorije zaposlenih. Takođe, kompanija intenzivno radi na otvaranju novih radnih mesta i u potrazi je za kandidatima
Kompanija Jazaki uspešno posluje već tri godine dajući dobar primer kompanijama u regionu. Rezultati dosadašnjeg rada ukazuju da Jazaki Srbija d.o.o. svakodnevno radi na unapređenju proizvodnih procesa i proizvoda koje izvozi.
- Rezultate smo postigli timski, uz Jazaki moto „Svi za jednog, jedan za sve“. Zato smo odlučili da našu poslovnu godinu započnemo povećanjem zarada svih zaposlenih. Od 1. jula, osnovna zarada proizvodnih radnika biće veća za 30% bruto. Takođe, uvećanje zarada spremili smo i za ostale kategorije zaposlenih, kaže Sanja Kostić, menadžer ljudskih resursa.
Iako je u proteklom periodu „bilo mnogo izazova, posla i velikih transfera“, nova poslovna godina započeće dobrom vešću za zaposlene. Na ovaj način, kompanija nastoji da zahvali zaposlenima za njihov doprinos prethodnih godina.
- Poslodavac i sindikat treba da rade zajedno na obostrano zadovoljstvo i dobrobit. Povećanje plata je veće nego što smo očekivali, kaže Mitar Đurić, predsednik sindikata „Jazakija“.
Jazaki kompanija ima primamljive pakete beneficija za zaposlene kao što je sistem nagrađivanja radnog učinka, program prepoznavanja ključnih zaposlenih, organizacija sportskih aktivnosti i mnoge druge.
- Svim zaposlenim koji ne koriste Jazaki prevoz plaćeni su putni troškovi. Inače, kompanija organizuje prevoz od kuće do posla i nazad u sve tri smene. Trenutno imamo oko dvanaest linija i pokrivamo celu teritoriju Šapca, a planiramo i proširenje linija u narednom periodu. Unutar fabrike imamo restoran gde zaposleni imaju obezbeđen obrok u toku smene i ambulantu, koja nije samo za urgentne slučajeve, dodaje Kostićeva.
Jazaki ima sistem za nagrađivanje zaposlenih. Osim nagrađivanja timova na mesečnom nivou, pojedinci koji su svojim radom i trudom postigli najbolje rezultate, dodatno su stimulisani. Krajem prošle godine, anonimnom anketom odabran je kolega godine iz svakog sektora. Radnik koji je blagovremeno odreagovao na sprečavanju požara nagrađen je kao heroj godine.
- Za sve zaposlene organizujemo sportske aktivnosti. Postoje termini za fudbal, košarku i bazen. U narednom periodu planiramo da uvedemo i termine za fitnes i zumbu, s obzirom na to da je ovo većinski ženska fabrika. Prema poslednjoj statistici, 67% zaposlenih su žene. Dajemo poklone za svakog zaposlenog koji stupi u brak, za novorođenče, kao i novogodišnje paketiće za decu zaposlenih.
Kompanija Jazaki ima 2.700 zaposlenih i intenzivno radi na novim radnim mestima u proizvodnji i drugim sektorima.

M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa