Info

27. jun 2019.27. jun 2019.
Mačva u Drugom svetskom ratu
NOVA KNjIGA MILOVANA Ž. KOJIĆA IZ KLENjA

Mačva u Drugom svetskom ratu

Posle knjige “Mačvanski vitez Velikog rata” i “Zalog potomcima 2016. godine”(Istraživački rad zajedno sa Draganom Josipovićem), Milovan Ž. Kojić iz Klenja, zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Policijska uprava Šabac, Policijska stanica Bogatić, pojavljuje se kao autor nove knjige “Mačva u Drugom svetskom ratu”, gde je koristeći građu iz raznih pisanih izvora i svedočenja učesnika događaja, formirao svedočanstvo o učesnicima Drugog svetskog rata iz Mačve.
- Ustao je seljak spontano da se brani od nemačkog osvajača, jer još nisu zacelili rane iz Prvog svetskog rata u kome je Mačva stradala u krvi i plamenu. Iako slabo naoružani, Mačvani su krenuli u potragu za skrivenim oružjem, ali su ga i kupovali dajući za njega dukate i pšenicu, piše profesor Predrag Belić u recenziji Kojićeve knjige.
Ovo delo po mišljenju recenzenta zavređuje pažnju i zbog toga što autor iznosi mnoštvo dragocenih podataka, a činjenica je, primećuje Belić, da je većina onih o kojima knjiga govori otišla sa svojim delima ili nedelima u večnost u svom veku.
- Nezaboravljeni od autora, ostaju da žive kroz ovu knjigu koju će neko od njihovih potomaka možda dopuniti novim saznanjima, dodaje Belić u recenziji.
Za svaku pohvalu je napor autora, izdavača ali i opštine Bogatić sa brojnim sponzorima koji su skupa doprineli da ovo delo ugleda svetlost dana.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa