27. jun 2019.27. jun 2019.
PONOS I NADA
IGOR ĐURKOVIĆ, TRENER FK „PROVO“

PONOS I NADA

Sve u magli, ali se nadamo. Uspeh veći nego u prvoj srpskoligaškoj sezoni. Rezultat na snazi tima i posebnosti fudbalera. Osamnaest timova loša odluka, Liga teža i skuplja
-Mnogo teža sezona u odnosu na prvu povratničku je iza nas, prevazišli smo sve i kada niko van kluba i navijača u to nije verovao. Ponosan sam što sam vodio ovakvu generaciju i nadam se da neće uslediti razlaz sa odličnim igračima i sjajnim ljudima – započinje Igor Đurković, trener PROVA koje je drugu sezonu opstalo u Srpskoj ligi „Zapad“.
Pauza letnja nija velika, valja razmišljati već o narednoj, no u sadašnjoj situaciji je to upitno.
-Budućnost je, za sada, u magli. Neophodno je zatvoriti finansijski zahtevnu konstrukciju, a to je uslovljeno poslovnim rezultatima našeg predsednika Đorđa Terzića. On je, za proteklih sedam godina, ispisao najvažnije strane klupske istorije. Spasao je klub, a potom i doveo do najvećih rezultata u istoriji. Ono što je ostvario je neverovatno. Ipak, preveliki teret izneti sve zahteve na „leđima“ jednog čoveka. Moram istaći i podršku Opštine Vladimirci, naglasiti i našeg prijatelja Ljubišu Nedeljkovića, no ova liga je jako skupa i nije lako biti finansijki stabilan. Dva su pravca, jedan je onaj kome se nadamo i gde čuvamo kostur, dovodimo adekvatna pojačanja i ravnopravni smo sa srpskoligašima, a strahujemo od drugog koji znači rastanak sa većinom fudbalera, uz odlazak većine nas iz stručnog štaba i rukovodstva. Dok se to ne reši, nema razloga praviti bilo kakve planove.
Liga je proširena na 18 ekipa.
-To dodatno otežava situaciju. Biće više kola, vanrednih rundi, još jedan tim sa Kosova i Metohije je u ligi, što je veliki izdatak za putovanja koja su i ovako velika. Mislim da nije dobra odluka, ali nismo ni konsultovani.
PROVO je ostvarilo „veliki beg“ u tek završenoj sezoni i to kada je malo ko davao šanse za to.
-Jako teška jesenja polusezona, ništa se nije odvijalo prema željama. Ostali smo bez nekih važnih igrača, bez mogućnosti nalaženja zamena, imali smo slabu efikasnist, nija nas ni sreća pratila, povrede su nas konstantno mučile, na neke utakmice smo išli sa 11, 12 igrača, pretrpeli smo i sudijske nepravde. Ipak, nismo gubli veru ni onda. Vratili smo iskusnog Pantelića, doveli Krstovića, Mićanovića. Od prvog treninga uvek smo na konstataciju da je do „opstanka teško“, dodavali deo „ali moguće“.
Šta je bilo ključno za uspeh?
-Mentalna snaga igrača i uverenost da možemo do cilja, njima najveće zalsuge za uspeh. Nosili smo se sa pritiskom dugo i uspeli. Nesrećno smo ostali bez tri boda protiv Požarevca, Šumadije, ali smo pobedom u Tutinu shvatili koliko zaista možemo, njih izbacili iz trke za prvo mesto, a mi ušli u formu koja je bila u konstantnom usponu. Ponosan sam što sam vodio ovakvu generaciju i veliki žal će biti ako ovakav skup igrača se „raspadne“ na različite strane. Zahvalio bih se još i našim navijačima, nekada je i njihova podrška bila prevaga, a imali smo i pratioce na gostovanjima. Verovali su i oni da možemo i kada vidite poznata lica na tribinama, pred meč, znate da ne smete da ih razočarate.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa