27. jun 2019.27. jun 2019.
Timski duh vodio do slave
NEMANjA RADIĆ, NAJBOLjI GOLMAN OKRUŽNE LIGE

Timski duh vodio do slave

U rodonom Prnjavoru vratio „dug“ od pre dve sezone. Zajedništvo donelo pobede u odlučujućim mečevima. Liga kvalitetna, ali neizjednačena
U poslednjem kolu sezone 2016/17 Nemanja Radić došao je u rodni Prnjavor, na utakmicu gde je igrala MLADOST, klub iz rodnog mesta, ali on je bio na drugoj strani, u opremi sa grbom „Borca“ iz Lešnice, na odlučujućem meču za titulu i zonski rang. Pobedio je, ali je izgubio Prnjavor, te nije to moglo biti slavlje kakvo dolikuje šampionskom zvanju. Dve sezone kasnije se vratio, no sada je u „zeleno-belom“ dresu i istim nijansama u srcu sva energija slivena u jednu želju.
-Bio je to neki „lični dug“, niko nije nametao ništa, ali je meni dečački san bio da ostvarim nešto posebno braneći za klub iz mesta rođenja. Želje su se susrele sa ambicijama kluba, dogovorili smo se brzo i krenuli u, ispostaviće se, uspešnu realizaciju šampionskih ciljeva. Uspesi, u „Mladosti“ su nešto više za mene, ostvarenje sna – kaže Radić.
Nemanja je najbolji golma u Okrugu, u protekloj sezoni. To govore brojke. Prnjavorci su primili samo 17 golova u 30 kola, čak 15 manje od prvog narednog tima.
-Bazirali smo planove na čvrstoj odbrani, međutim u fudbalu, ne možemo odvojeno gledati odbranu i napad, početak odbrane je čvrstina na svakom delu terena. Uvek ću ponavljati da je i ukupan rezultat, ali i svako dostignuće na pojedinačnom nivou, pre svega uspeh kolektiva i ekipe u svakom smisli te reči. Zajedništvo nas je nosilo. Imali smo smrtni slučaj gde je preminuo naš sekretar Miroslav Dimitrijević koji je bio nama i saradnik i prijatelj, čovek celodnevno posvećen klubu i ovaj uspeh posvećujemo njemu.
„Mladost“ se četvrtog ranga domogla posle nekoliko sezona gde je bila u vrhu, ali nikada na prvom mestu.
- U drugoj polusezoni smo imali teška gostovanja u Bogosavcu pre svega, ali i Crnoj Bari i Klenju. Morali smo da pobedimo, svesni koliko je teško, imali smo samopouzdanje da možemo to učiniti, podrška jedni drugima u svakom minutu donela je pehar. Jako teška sezona je iza nas, mi i Bogosavac smo imali ekipe za viši rang, a opet smo znali da samo jedan kiks ruši sve.
Radić je uveren da će Prnjavor gledati dugo, bar zonaški fudbal.
-Organizaciono i infrastrukturno smo odavno na višem nivou od lige gde smo igrali. Imamo reflektore, treniramo uveče leti, svi uslovi su tu. Igrači sa iskustvom su tu i mislim da je neće biti problema oko opstanka, a to je sasvim dovoljno za prvu sezonu – zaključuje Radić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa