27. jun 2019.27. jun 2019.
ŠAPČANI NA TRI FRONTA
KAJAK: ZAMAH NOVE SEZONE

ŠAPČANI NA TRI FRONTA

Klub i državu reprezentuju sve kategorije šabačkih kajakaša. Najmlađi brane boje kluba u Ligi, stariji u opremi Srbije bruse formu za najvažnija takmičenja. Zorić u Minsku
Kada se sezone u većini sportova završavaju, kajakaška ulazi u puni zamah i preuzima polako primat na takmičarskom polju. U kajakaškoj Srbiji na Šabac odavno gledaju kao nezvaničnu prestonicu ovog sporta, očekuju velike rezultate, istovremeno, na taj način, ukazuju i poštovanje i nameću obavezu. Za sada šabačka ZORKA uspešno odgovara na svaki izazov.
MILENKO ZORIĆ, olimpijski vicešampion, svetski i evropski as, osvajač svih mogućih medalja, pripremajući se za Evropsko i Svetsko prvenstvo, nastupa u Minsku na Evropskim igrama. U svojoj disciplini, K2 1.000 nastupa sa novim partnerom u čamcu, Stefanom Vekićem, a predvodi ih trener Uroš Pavlović. Naravno, tandem sa Markom Tomićevićem je aktuelan za najvažnija nadmetanja tokom leta, kao i za Olimpijske igre u Tokiju, dok je ovaj duo spreman samo za Minsk. O rezultatima Milenka čitajte u narednom broju „Glasa Podrinja“, odnosno na našem zvaničnom sajtu.
Juniore Srbije sredinom jula očekuje Evropsko prvenstvo u Račicama, a od 20. juna, najbolji kajakaši Srbije u ovom uzrastu pripemaju se na Borkovačkom jezeru. O juniorima države brigu vodi šabački trener Milan Đenadić, a među devet reprezentativaca, čak četiri su članovi šabačke „Zorke“: VUK MILETIĆ, BRANKO LAGUNDžIĆ, ANDREJ NINKOVIĆ i ŽARKO JAKOVLjEVIĆ.
Svoj klub u ovim prvim letnjim danima, uz mnogo uspeha, predstavljaju najmlađi, pioniri i mini kajak članovi u Ligi Srbije za ove starosne kategorije. ZORKA je ekipni pobednik drugog kola u mini kajaku sa 193 boda, dok su pioniri nastupili oslabljeni usled povreda, no uprkos tome, zauzeli su poziciju pet u ekipnom plasmanu sa 82,5 podova. Pojedinačno, u drugom kolu, „zorkaši“ su u Višnjićevu osvojili jednu zlatnu, četiri srebrne i tri bronzane medalje, a titulu je zaslužio Aleksandar Petkovski. Mini kajakaši i pioniri naredni susret imaju 6. jula u Bačkoj Palanci, u trećem kolu Lige.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa