27. jun 2019.27. jun 2019.
Uz rekreaciju i humanost
ČETVRTA ZELENA BICIKLIJADA

Uz rekreaciju i humanost

Šapčani svih uzrasta i gosti iz Golubinaca, Obrenovca, Vladimiraca i drugih mesta, prošle nedelje na četvrtoj po redu “Zelenoj biciklijadi, uživali su u relaksacionoj biciklističkoj vožnji od centra Šapca do crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Oridu. Učestvovalo je ukupno njih oko 200, svih uzrasta. Imali su prilike da osim uživanja u vožnji biciklom u prirodnom ambijentu, slušaju o istorijatu crkve u Oridu.
- Zajedničkim snagama šaljemo poruku da je savremenom čoveku potreban povratak prirodi. Stimulišemo biciklizam kao jeftiniji, zdraviji i ekološko prihvatljiviji način prevoza i postavljamo temelje za budući razvoj biciklističkog turizma na ovim prostorima, kaže doktor Dejan Pavlović.
- Poenta je u zajedničkom učešću svih nas, od dece do penzionera. Bila je to lepa prilika za rekreaciju, ali i druženje uz razmenu iskustava, dodaje jedan od učesnika, Predrag Vasić.
Evropski centar za ekologiju, Udruženje ekstremnih sportova “Sportska zona” i Udruženje da budemo svi jednaki su svako u svom segmentu zaslužni za uspešnu organizaciju ovog događaja.
Akcija je imala i humanitarni karakter. Prikupljana su sredstva za lečenje Luke Mijailovića, teško obolelog dečaka iz Majura, uzrasta dve godine i pet meseci.
Naime, nakon određene dijagnostike u Srbiji i Rimu, ustanovljeno je da bi mu odgovarajuća operacija koja ne može da se radi u Srbiji, omogućila kvalitetniji život i zaustavila dalje komplikacije. Preporučenu operaciju moguće je uraditi u Istambulu. Državni fond zdravstvenog osiguranja je odobrio novac za operaciju u iznosu od 32.500 eura i deo novca za putne troškove. Ostale dodatne troškove roditelji snose sami.
Dečaku je potrebna pomoć i u tom smeru je upućen ovaj apel. Novac za sve troškove koje treba da snose sami možete uplatiti na žiro račun majke Mine Mijailović.
tekući račun broj 325-9300600576195-35
Vojvođanska banka
Nastavak ove akcije najavljen je 30. juna na Šabačkom hipodromu pod nazivom “Palačinke sa ljubavlju za Luku Mijailovića”.
Učesnici u prethodne tri godine su organizovano posetili kupalište Šljunkara u selu Tabanoviću, turističko domaćinstvo Vila Albedo u Varni i manastir Svetih apostola Petra i Pavla u Dobriću.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa