4. jul 2019.4. jul 2019.
NE PLAŠIM SE VAŠIH UVREDA  I VAŠIH TABLOIDA,TRAŽIM  ODGOVORE, PREDSEDNIČE
Drugo otvoreno pismo predsednika Zajedno
za Srbiju N. Zelenovića predsedniku Vučiću

NE PLAŠIM SE VAŠIH UVREDA I VAŠIH TABLOIDA,TRAŽIM ODGOVORE, PREDSEDNIČE

Aleksandre Vučiću,
Kao predsednik parlamentarne stranke i gradonačelnik jedinog opozicionog i slobodnog grada, pre nekoliko dana uputio sam Vam otvoreno pismo i zatražio odgovore na vrlo konkretna pitanja koja muče nedavno potopljeni Beograd i veliki deo Srbije.
Vidno uznemireni, Vi koji toliko čitate, izjavili ste da pismo niste ni pogledali, a umesto odgovora koji priliče civilizovanom predsedniku, od Vas sam dobio samo salvu uvreda i od Vas lično naručene neistinite tekstove u Vašim privatnim tabloidima.
Još jednom ste pokazali da niste u stanju da pristojno razgovarate sa bilo kime ko drugačije misli od Vas. To nije dobro! To je manir bahatih uzurpatora i nasilnika.
Ako mislite da možete da me uplašite, u velikoj ste zabludi. Vaše uvrede za mene i ljude koji misle slično kao ja, a ima nas sve više - najveće su priznanje i dokaz da smo u pravu.
Nećemo da trpimo da nas ponižavate dok branite svoje palikuće, svoje seksualne napasnike, svoje mafijaše, svoje korumpirane pajtose i ministre sa očiglednim vezama sa organizovanim kriminalom. Dugujete odgovore na pitanja - ne meni, nego građanima Republike Srbije čiji ste, još uvek, predsednik.
Javno Vas pitam i pozivam da odgovorite:
Koliko hiljada kilometara kanalizacije može da bude izgrađeno i koliko hiljada kvadratnih kilometara poljoprivrednog zemljišta može da bude zaštićeno za 250.000.000 evra koliko planirate da potrošite na fudbalske stadione?
Koliko crpnih stanica za raščišćavanje atmosferske kanalizacije se može kupiti za 3.000.000 evra, koje planirate da potrošite na jarbole i za 2.000.000 dolara koliko ste platili "Klinton fondaciji", kako ste izjavili "zato što ste pametni”?
Koliko čamaca za vanredne situacije se moglo kupiti za 1.800.000 evra, koliko ste potrošili na muzičku fontanu kojoj ne radi muzika?
U koliko gradova i opština se moglo organizovati odnošenje smeća iz svih domaćinstava za sumu od 15.000.000 evra, koliko planirate da potrošite na gondolu, koja bi oskrnavila Beograd i za još 300 miliona dinara, koliko bacite svake godine na novogodišnje, smešno bi bilo da nije tako tužno, kićenje Beograda?
Građani Srbije moraju da znaju istinu, zašto gradovi i opštine nemaju kanalizacije, ni fekalne ni atmosferske.
Građani Srbije moraju da znaju istinu, zašto većina gradova i opština ne čiste kanale za odvodnjavanje, za koje su zaduženi.
Zato što svake godine, protivustavno, i kršeći zakone o finansiranju lokalne samouprave i o budžetskom sistemu,gradovima i opštinama,od Vaše privatne Vlade bude doslovno oteto 120.000.000 evra. Ovo se dešava već šest godina. I to je Vaša odluka.
Samo Gradu Šapcu je ovim sistemskim kršenjem zakona oteto 30.000.000 evra.
I uprkos tome, u Šapcu je prilikom velikih kiša, građanima za odbranu dovoljan kišobran.
Umesto što me "nišanite" Vi lično i Vaši tabloidi po Vašoj komandi, dužni ste da građanima Srbije date odgovore na postavljena pitanja.
Da li ćete to učiniti u obraćanju iz Predsedništva ili stojeći u fekalnim izlivima stradalih opština, meni je, kao i građanima Srbije, svejedno. Samo odgovorite.

S poštovanjem,
Nebojša Zelenović
predsednik Zajedno za
Srbiju gradonačelnik Šapca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa