4. jul 2019.4. jul 2019.
Lovor za Lullaby
PETI TRKAČKI DAN NA HIPODROMU U ŠAPCU

Lovor za Lullaby

Od tri konja sa koliko su nastupili u trci “Sano Šabački Derby”, vlasništvo Dejana Vujčića i Nike Šendekodić, pobednica i njen štalski drug, pomalo favorizovani Magic Man osvojili prvo i treće mesto
Nema sumnje da su petog trkačkog dana na hipodromu u Šapcu, održanog prošle nedelje u glavnoj trci “Sano Šabački Derby”, na 2.400 metara za trogode konje( drugi klasik ove sezone, Grup 1) dominirali odgajivači i vlasnici Dejan Vujčić i Nika Šendeković. Naime u pomenutoj, glavnoj trci, nastupili su sa tri svoja grla.
Ubedljivo je pobedila Lullaby (vlasnici Dejan Vujčić i Nika Šendeković), sa iskusnim Perovićem u sedlu, kojoj su posle trke stavili lovor oko vrata, a vlasnicima je uz novčanu nagradu pripao i pobednički pehar. Pobednica je stazu od 2.400 metara savladala u vremenu 2,33 sa tri, trčeći start cilj. Slavu Vujčića i Šendekovića u ovoj trci, bogate tradicije, pomutila je Kardinale, vlasništvo Filimonovića, koju je jahao Gnesi, a stigla je druga. Pomalo favorizovani štalski drug pobednice Magic Man, istih vlasnika, morao je da se zadovolji trećim mestom.
U prvoj trci ovog dana Protamino Piggi Sprint, prve kategorije, za trogode i starije konje na 1.200 metara pobedila je Chantilly, vlasništvo Bratića sa Konkoljem u sedlu. Drugi je bio Sansili, a treći Waslawi.
Usledila je druga trka, ovog dana Suggi Forte ( Handikap pet za trogode i starije konje na 1.600 metara). Pobedila je Protea, vlasništvo Pajića sa Konkoljem u sedlu. Drugi je bio Satelit, Milenka Komanovića, a treća Pepper Doll.
Ništa manje uzbuđenja nisu priredili brzi konji ni u trećoj trci ovog dana pod nazivom Protamino Premium Forte ( Handikap tri) za trogode i starije konje na 1.800 metara. Prva kroz cilj prošla je Starčevićeva Median u čijem sedlu je bio Šašić. Drugi je bio Napolitain, a treći Bahamian Storm.
Bogat ugođaj ovog trkačkog dana za brojnu publiku priredili su i galoperi učesnici pete trke, pod nazivom Miro Bull, kategorije jedan, za četvorogode i starije konje na 2.200 metara. Bolji poznavaoci ovog dinamičnog sporta kažu da je zahvaljujući pravom majstorstvu jahača Đorđa Perovića, pobedila Krasiva iz štale Matorčić, koja je gotovo u poslednjim metrima trke prestigla glavne rivale Alvina iz ergele Zobnatica sa Nađom u sedlu, koji je kroz cilj prošao drugi i Pure Pearl, koja je stigla treća.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa