16. jun 2011.16. jun 2011.
ŠKOLA ZA UMETNIČKE ZANATE

UNIKAT UNIKATU

Na nedavnom konkursu „Mali bitoljski Monmartr“ Dušan Mišić, učenik Škole za umetničke zanate, dobio je Zlatnu paletu, a škola Zlatnu četkicu i poziv da učestvuje na sedmodnevnoj koloniji u Bitolju i jednodnevnoj u Ohridu i Kruševu
Kada je učenik drugog razreda Škole za umetničke zanate, Dušan Mišić, osvojio na tridesetom Međunarodnom likovnom konkursu „Mali bitoljski Monmartr“ Zlatnu paletu, a škola Zlatnu četkicu, ubrzo je usledio poziv za učešće na sedmodnevnoj likovnoj koloniji u Bitolju koja se održala krajem meseca maja.
Put Bitolja u Makedoniji krenuli su nagrađeni učenik Dušan Mišić u pratnji svoje profesorke i mentora Nataše Jovanović i učenici prvog razreda Aleksandar Bajunović i Milan Ninković koji su svojim radom, odgovornošću i talentom koji su pokazali na časovima kaligrafske sekcije zaslužili da se nađu u ovoj maloj, ali odabranoj ekipi.
- Putovanje do Bitolja smo doživeli kao kretanje u smeru koji je za nas bio potpuna nepoznanica i izazov. Kretanje ka jugu, ka Makedoniji, ka tom znamenitom i opevanom gradu Bitolju u meni je izazivao dvojna osećanja. Jedno je, da li ćemo svojim radom i ponašanjem opravdati naše prisustvo i gostoprimstvo. Drugo je, kakav će biti taj dodir juga i gostiju sa raznih strana sveta i nas gde se mešaju mentaliteti, kulture, narečja, običaji, jezičke barijere i način rada ““ rekla je prof. Nataša Jovanović.
Bitolj je u tom periodu postao upravo centar sveta, a deca iz Hong Konga, Kine, Bugarske, Rumunije, Turske, Ukrajine, Rusije, Makedonije... započela su svoje druženje u dečjem studiju „Mali Monmartr“ gde su, zajedno sa njima i naši predstavnici, upoznali glavnog organizatora, direktora studija, Kostu Hadži-Antonova, koji im je uručio reklamne materijale, majice, kačkete, indentifikacione kartice.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa