4. jul 2019.4. jul 2019.
RUKOMET: „DVOJKE“ I OD SEPTEMBRA

Isti cilj, više ambicije

Prethodne sezone oba šabačaka rukometna kluba imala su druge ekipe koje su se takmičile u Prvoj ligi „Centar“, trećem rangu takmičenja. Timovi su oformljeni sa idejom da nastupaju mlađi igrači iz škole kluba koji će steći osećaj nastupa na nivou cele sezone, ali će i igrati u skladu sa smernicama prvog tima, kako bi spremni dolazili do seniora.
Iako je debitanstska sezone, MEDICINAR 2 je osvojio visoko treće mesto (12 pobeda, jedan nerešen meč i pet poraza), a tim su činile devojčice koje su bile okosnica kadetske šampionske ekipe, uz izuzetak Aleksandre Krstić, standardne prvotimke. Čak šest rukometašica je nastupalo i za prvi i drugi tim, a iako pravila ne dozvoljavaju da se drugi tim bilo kog kluba plasira u Super B ligu, ambicije su visoke u stručnom štabu i rukovodstvu kluba.
-Prezadovoljan sam njihovim nastupom, igrom. Prvi put su se suočile sa ovakvim izazovima, brže od svih očekivanja su se snašle i odigrale samouvereno. Rezultat nije bio primaran, već stvaranje rukometašica, ali takmičarski duh nije dozvoljavao relaksiran pristup. Ponosni smo na značajnu minutažu i dobru igru nekoliko njih u prvoj ekipi, zato smo i oformili tu selekciju – istakao je trener Nenad Tešić.
-To su sjajne devojke i kako poznajem i njih i trenera, oni žele da budu pobednici lige, bez obzira što to ne donosi viši rang. Svaki dinar uložen u njih višestruko se vratio. Uveren sam da, uprkos tome što su najmlađe u ligi, imaju kvalitet za jednu od prve dve pozicije – dodao je predsednik kluba Bojan Radukić.
Mladi „plastičari“ predvođeni Miodragom Kažićem obezbedili su opstanak već sredinom sezone i primat je dobila priprema igrača za državno kadetsko, odakle je u Šabac stiglo srebro. Deseta pozicija ne izgleda kao značajan rezultat, ona nije realna, jer je niz poraza na kraju uglavnom posledica kombinovanja tima, a čitavu Ligu „plavi“ su proveli između četvrtog i sedmog mesta.
-Primarno za drugi tim nije rezultat, već sistem igre u skladu sa igrom prvog tima kako bi se igrači koji zasluže mesto među najboljima, brzo pronašli svoje mesto u timu. Kada smo obezbedili opstanak počeli smo sa pripremom 2004. godišta za finale Prvenstva Srbije i svesno smo iskusnije odmorili. Srebro je dokaz da je to dobra odluka. Trpeli su rezultati, jer je u Prvoj ligi „Centar“ nastupilo nekoliko iskusnih ekipa. Drugi tim će igrati i naredne sezone, bićemo baza za prvu ekipu, spremati neparna godišta za završnice nacionalnih šampionata, ali se truditi da budemo težak rival svima – rekao je Kažić.
Rukomet u Bogatiću doživeo je pravu ekspanziju prethodne sezone. Kao rezultat toga, MAČVA će formirati drugi tim i prijaviti ga za nastup u Drugoj ligi „Centar“. Pre nekoliko godina „Mačva 2“ igrala je u ondašnjoj Trećoj ligi, ali je teret finansijski bio preveliki te su odustali na kraju sezone.
- Formiraćemo tim od domaćih igrača, onih kojima treba kaljenje, umesto u druge klubove, prekomandovaćemo u drugu ekipu i na ovaj način polako stvaramo bazu koja će biti oslonac prve ekipe – rekao je predsednik kluba Miša Stanić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa