Info

4. jul 2019.4. jul 2019.
Planinska baza
FUDBAL: FK „MAČVA“

Planinska baza

Prva dva superligaška leta šabačka MAČVA je boravila na Zlatiboru u periodu između dve sezone i na kraju je uspevala u svojim namerama u eliti. Možda mala doza sujeverja, uz primarno kvalitetne uslove za rad i prijatno vreme, odveli su Šapčane na Zlatibor i ovog jula.
Od utorka, 2. jula „crveno – crni“ su na poznatoj planini, gde će provesti deset dana i ovo je najvažniji deo priprema. Povratak u Šabac je svega sedam dana pred prvi meč u novoj sezoni.
Kao i uvek tokom kratke letnje pauze, nema vremena za razdvajanje kondicionih i taktičkih priprema, već se sprovode istovremeno. Provera napretka biće pripremni dueli. U prvom MAČVA će biti faktički gost. Prvoligaš ZLATIBOR, tim koji ima superligaške ambicije u narednoj sezoni, dočekuje ovdašnji tim danas (četvrtak) u večernjim satima. Nedelja je dan utakmice između dva superligaša MAČVE i JAVORA, a poslednje dve provere biće protiv istog protivnika, MLADOSTI iz Lučana narednog utorka i srede.
Već je šabački superligaš odigrao dva duela, oba u Staroj Pazovi. Najpre je MAČVA poražena od tuzlanske SLOBODE 0:2, a potom je savladala INĐIJU 2:1.
Povratak sa Zlatibora je 12. jula, a pre gostovanja u Novom Sadu, VOVOJODINI, 20-tog dana istog meseca, Mačva će najverovatnije odigrati još jedan pripremni meč.

Gemović u Vojvodini
Šabačka MAČVA će većinu igrača koja je iznela prethodnu sezonu sačuvati, ali za sada su novi angažman pronašla dvojica, ne baš standardnih prvotimaca, ali igrači koji su imali značajnu minutažu. Posle Ivana Obrovca, koji je još na početku prelaznog roka potpisao ugovor sa lučanskom „Mladosti“, ni Miodrag Gemović više nije u ekipi Darka Tešovića. Popularni „Gema“ potpisao je ugovor sa novosadskom „Vojvodinom“ i prvenstveni debi će imati upravo protiv svoje Mačve. Iskusni half Mladen Lazarević novi je član „Dinama“ iz Pančeva, a za sada bez kluba su golman Vićić, odnosno igrači Babić i Marveđo.
Od početka priprema u timu su: Mile Vujasin, doskorašnji igrač Radničkog iz Kragujevca, Stefan Ilić, Filip Čermelj (oba Partizan) i Nikola Dukić (Kjevo Verona mladi tim). Oni su potpisali ugovore, a na pripremama sa ekipom je i nekoliko fudbalera na probi.

D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa