11. jul 2019.11. jul 2019.
Uručeni ugovori o finansiranju troškova vantelesne oplodnje
Uručeni ugovori o finansiranju troškova vantelesne oplodnje

Uručeni ugovori o finansiranju troškova vantelesne oplodnje

Uručeni ugovori o finansiranju troškova vantelesne oplodnje
Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, uručio je protekle sedmice u Gradskoj kući ugovore o finansiranju troškova vantelesne oplodnje koju, kao meru aktivne populacione politike, finansira Grad Šabac. Dodeljno je 13 ugovora, a za ove namene predviđeno je više od tri miliona.
Pajić je tom prilikom istakao da mu je izuzetno drago zbog toga što su svi parovi koji su konkurisali i ispunjavaju uslove, dobili šansu da nastave borbu za potomstvo.
- Mislim da je od mnogih mera kojima grad Šabac podržava porodicu, ovo jedna od najvažnijih. Porodica je osnova društva, a ono što je najvažnije jeste potmostvo, deca i borba za njih. Konkurs se sprovodi već tri godine i još uvek čekamo prvu bebu, rekao je Pajić.
Mirjana Tomić, dobitnica ugovora, zahvalila se svima koji su joj pomogli u prikupljanju dokumentacije koja je priličino obimna.
- Prikupiti sve potrebno, bio je jako veliki posao u kom su nam zaista na jako ljubazan način svi pomogli. Ovo je za nas divan dan, a nadam se i za ostale bračne parove. Sreća koju osećam rečima ne može da se iskaže, istakla je Tomićeva koja se za ono što joj je najvrednije bori već 24 godine.
Julijana Tomić Janošević, ginekolog u Opštoj bolnici Šabac, istakla je da su svi parovi koji su uzeli učešće u javnom pozivu ispunili ono što se tražilo od njih, ali da procedura nije bila laka.
-Rad je bio prilično oziljan i zahtevan. Svi su ispunili ono što se očekivalo, a mi smo se trudili da nikog ne odbijemo što je bilo osim naporno i prilično odgovorno. Uslova sada ima dosta, a ono što je novina je da godine više nisu bitne, istakla je Julijana Tomić Janošević.

K.J.Đ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa