11. jul 2019.11. jul 2019.
Vruće leto u  šabačkoj bolnici
mesne zajednice nastavljaju praksu
doniranja opštoj bolnici

Vruće leto u šabačkoj bolnici

Posle Mesne zajednice Preki šor i Savet MZ Donji šor je Opštoj bolnici "Laza K. Lazarević" donirao vrednu opremu. Linearnu sondu, namenjenu postavljanju dijagnoze oboljenja bubrega kod dece do dve godine, dobilo je odeljenje pedijatrije.
-Najmlađa populacija je i najvažnija populacija jednog društva. Ova donacija mnogo će nam značiti u postavljanju dijagnoze oboljenja bubrega, naročito kod dece do dve godine. Lakše, efikasnije i bolje ćemo postavljati dijagnoze i bolje ćemo lečiti naše najmlađe pacijente. Sve je to na zadovoljstvo naših najmlađih sugrađana i njihovih roditelja, istakla je načelnica odeljenja pedijatrije dr Borka Kuzmanović, koja se u svoje i u ime zaposlenih zahvalila Savetu MZ Donji šor.
Aparat je vredan oko 500.000 dinara. Ovo je jedinstven primer u Srbiji da mesne zajednice sredstvima od povraćaja poreza doniraju opremu bolnici.
-Znajući kakva je situacija u zdravstvu i koliko je malo ulagano dugi niz godina, odlučili smo da pomognemo našoj bolnici u okvirima svojih mogućnosti. Donaciju smo opredelili za najmlađe. Ovo je naša prva donacija, ali nećemo ostati na tome. Potrudićemo se da i dalje pomažemo ovoj ustanovi, jer je to za opšte dobro svih građana Šapca i okoline, izjavila je predsednica Saveta MZ Donji šor Anđelka Marković, koja je zaposlenima na pedijatriji poželela uspešan rad, ali i da imaju što manje pacijenata.
Na isti način i od iste MZ planira se nabavka još jedne sonde koja nedostaje službi pedijatrije, sonde za pregled CNS-a i ta donacija treba da se realizuje do kraja leta. MZ Jevremova takođe će donirati ovoj ustanovi značajnu informatičku opremu.
-Planira se nabavka još jednog aparata koji nedostaje službi pedijatrije, mikrokonveksne sonde, za pregled centralnog nervnog sistema, takođe kod naših najmlađih sugrađana. To isto treba da bude donacija Saveta MZ Donji šor i realizaciji se nadamo do kraja leta. Ove sedmice u Bolnicu će stići i drugi aparat za fizikalnu terapiju od MZ Preki šor. Jedna farmaceutska kuća će službi radiologije donirati dijagnostičke monitore. Ovih dana treba da stigne i laparoskopski stub. Još jedna značajna donacija Ministarstva zdravlja je i kardiološki ultrazvuk vredan oko 5.000.000 dinara koji treba da dobijemo tokom leta. Čekamo i donaciju medicinske opreme iz Danske. Sve u svemu, jedno vruće leto u Opštoj bolnici, što se tiče obnavljanja opreme, rekao je direktor Opšte bolnice dr Slobodan Popović.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa