11. jul 2019.11. jul 2019.
ŠABAČKE KONjIČKE SVEČANOSTI
Za vikend 20. i 21. jula

ŠABAČKE KONjIČKE SVEČANOSTI

Memorijal kralja Aleksandra, prestižni grup jedan okršaj najbržih galopera trčaće se dvanaesti put na Šabačkom hipodromu, kao najznačajniji okršaj osmih Šabačkih konjičkih svečanosti. Ovu manifestaciju nazivaju i praznikom galopa, a tradicionalno okupi hiljade ljubitelja konjičkog sporta iz celog regiona. Organizatori najavljuju i niz pratećih sadržaja
MESTO DOBRIH SUSRETA, kako nazivaju Šabački hipodrom, za vikend 20/21. jula biće poprište okršaja najbržih grla iz regiona. Šabačke konjičke svečanosti održavaju se od 2012. godine, a prestižna trka za “kraljev lovor” na šabačkom trkalištu je od 2008. godine. Dominacija gostiju iz Mađarske poslednjih godina veliki je izazov za ovdašnje vlasnike i trenere. Štala “Intergaj” iz Bijeljine, čije pulene trenira osvajač mađarskog derbija Gabor Maronka, slavila je u poslednje čeriti godine – dva puta sa grlom Sammy's Warrior, pre njega “lovor kralja” osvojio je Golden Journey, a prošle godine Merion.
Prvi upis obećava još jedno dobro izdanje ove velike trke, čiji pehar zauzima posebno mesto u kolekcijama ljubitelja konjičkog sporta, zato se s nestrpljenjem iščekuje start na 2.400 metara.
U međuvremenu Šabački hipodrom očuvao je reputaciju najvećeg trenažnog centra u regionu, što doprinosi boljem kvalitetu trka. Na ovom mestu su i najuspešnija grla u dosadašnjem delu sezone, najbolji vlasnici i treneri, među kojima i šampion u poslednjih nekoliko godina, Bojan Šendeković. Trkačka staza je odlična, a ovog proleća trkalište je dobilo i novu barijeru.
Uz sve to, organizatori Šabačkih konjičkih svečanosti, KK “Džokej klub Šabac” i Turistička organizacija grada Šapca, najavljuju i bogat prateći program. Tradicionalno će biti izabrana najšarmantnija dama na Šabačkom hipodromu, uz reviju šešira modne kuće “Rade Hats Couture” iz Beograda. Prvi put ove godine, drugog dana svečanosti, biće izabrana i Miss Zapadne Srbije, u saradnji sa organizatorima izbora Miss Serbia, a svoje veštine pokazaće najmlađi šabački voltižeri, kao i članovi KK “Taur” u preponskoj utakmici, među kojima je i Sava Marković, vicešampion Srbije u ovom sportu.
Galoperi će se, tokom dva dana svečanosti, na šabačkoj stazi nadmetati u ukupno jedanaest trka, među kojima svakako najviše pažnje privlači Memorijal kralja Aleksandra. Učesnici ovogodišnjeg okršaja biće poznati početkom sledeće nedelje, nakon upisa i potvrde starta. Uzbuđenje i neizvesnost, pritom, ne zavise samo od broja učesnika, već, pre svega, od spremnosti, veštine jahača i dosadašnjeg rada, a i sreća, kažu konjari, dobro dođe.
OSVAJAČI MEMORIJALA KRALjA ALEKSANDRA
2008. - Distant Charm (Distant Music – My Lucy Locket) - Št. „Potkovica Spaija“, trener A. Mihajlovski, jahač Darko Filipović, vreme 2:29,8
2009. - Ella Mala (Atolos – Emanuela) - Št. „Antilop“, trener S. Dudić, jahač Aleksandar Šašić, vreme 2:31,5
2010. - Dr Gile (Dr Fong – Alrisha) - Ergela Surčin, trener D. Pajić, jahač Đorđe Perović, vreme 2:37,7
2011. - Artisto (Macanal – Artista) – Št. Tešić, trener M. Kolar, jahač Željko Ilić, vreme 2:29,3
2012. - Nouvelle Rock (Noverre-Sacara)– vlasnik KK „Gorska team“, trener M. Kolar, jahač Željko Ilić, vreme 2:29,1
2013. – Tahir Šesti (Depth-Tina) – vl. Ivo Serdar, trener M. Kolar, jahač Đorđe Perović, vreme 2:28,0
2014. – Gracias a la vida (The Honorable- Ginna) – vl. Vitorio De Paskvale, trener B. Šendeković, jahač Aleksandar Šašić, vreme 2:36,4
2015. – Golden Journey (Nayef/Beatrix Poter) – Št. „Intergaj“, trener G. Maronka, jahač Jaroslav Linek, vreme 2:28,1
2016. – Sammy's Warrior –(Myboycharlie/Tahifeez) – Št. „Intergaj“, trener G.Maronka, jahač Andrea Fele, vreme 2:30,6
2017. - Sammy's Warrior –(Myboycharlie/Tahifeez) – Št. „Intergaj“, trener G.Maronka, jahač Đorđe Perović vreme 2:33,9
2018. – Merion (Soldier of Fortune/Museum) – Št. „Intergaj“, trener G. Maronka, jahač M. Laube, vreme 2:28,4

Tradicija, elegancija, stil – RADE HATS
COUTURE
Gost Šabačkih konjičkih svečanosti ove godine je beogradska kuća RADE HATS COUTURE, čije šešire će poneti učesnice izbora za najšarmantniju damu.
RADE HATS je spoj izuzetne zanatske veštine i dizajna koji prati savremene trendove. U fokusu je kvalitet, a gotovo savršena izrada bezvremenskih modela čini RADE prepoznatljivim. RADE pečat ukazuje na prefinjenost i dragocenost, što šešire čini još vrednijim. Posedovanje RADE šešira je neosporan znak elegancije i dobrog ukusa. Ručno rađeni šeširi, na drvenim kalupima, od najfinijih materijala, neguju porodicnu tradiciju uz ljubav koja je utkana u svaki detalj.
Firma RADE je osnovana 1950. godine i od tada se uspešno bavi specijalizovanom izradom svih vrsta kapa i šešira. Svi proizvodi se prave od najkvalitetnijih materijala poreklom iz Srbije, Italije, Slovačke...
Osim Srbije RADE HATS svoje proizvode plasira na tržišta zemalja u regionu i šire.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa