11. jul 2019.11. jul 2019.
KADA ŠAMPION POZOVE...
MARKO RADULOVIĆ, NOVI IGRAČ VK „ŠABAC“

KADA ŠAMPION POZOVE...

Poziv najboljeg tima čast i privilegija. Trofeji i organizacije privukli Šapcu. Samo lepe reči nekadašnjih igrača. Jedina lična ambicija da opravda poverenje
Kada se okonča slavlje posle najuspešnije sezone u istoriji i dok se u prstorijama na svetlosti prolomljenoj kroz žaluzine, presijava pozlata sa dva najveća trofeja domaćeg vaterpola, šampionskog i onog pobednika Kupa, veličina dostignuća, u odeždama večnog ponosa i sećanja, lagano nameće i odgovornost. Klub koji je do ove sezone imao status prijatnog iznenađenja, dospeo je na vrh odakle jasno vidi sve, dok oni ispod žele da se nađu baš tu gde je ŠABAC. Prvak Srbije, osvajač Kupa, u narednoj sezoni mora da brani pomenute pehare, ponovo sa mladom, ali sjajnom ekipom, da se uhvati u koštac sa iskusnijim, finansijski moćnijim. Jedan od onih koji na svojim mladim plećima treba da ponese deo tereta želja, snova i očekivanja je i MARKO RADULOVIĆ, rođeni Riječanin, koji je šabačkom kapicom zamenio onu sa grbom novosadske Vojvodine.
-Kada pozove šampion, kada tim koji je osvojio i prvenstvo i kup u vama vidi igrača koji može da odgovori svim izazovima, ne dvoumite se mnogo, to su prilike koje se ne ukazuju često u životu. Rukovodstvo kluba i ja smo se razumeli brzo i velika mi je čast sada da kažem kako sam član Vaterpolo kluba ŠABAC – istakao je Radulović.
Šabac ima status najboljeg kluba u državi, o čemu govore trofeji iz prethodne sezone, no osim toga, još jedan argument doprineo je da Radulović, na poziv iz našeg grada, sa zadovoljstvom odgovori DA.
-Ovo je sjajno organizovan klub baziran na principima poštovanja svih dogovora, što pruža igraču sigurnost i omogućava da se posveti samo treninzima i utakmicama. Razgovarao sam i sa nekim bivšim igračima Šapca i svi su imali samo reči hvale za klub, rad. Za svakog je boravak u ovom gradu bio važan deo karijere. Šabac je jedan od retkih klubova regiona kojima konstatan rezultatski, ali i organizacioni napredak, iz sezone u sezonu. Sve informacije, sva iskustva prethodnika doprinela su da poželim da u spisku klubova za koje sam nastupao bude i on.
Sastav ekipe prethodnih, a posebno u poslednjoj sezoni su još jedan garant za Marka da je izabrao pravu sredinu između nekoliko opcija koje su mu se otvarale.
-Mislim da je ovo važan korak u mojoj karijeri. Bićemo izuzetno mlad tim, kao što je Šabac to bio i u sezoni kada je osvojio sve. Odlični mladi vaterpolisti, dobri ljudi, reprezentativci Srbije u tim uzrastima, željni dokazivanja i poneki stariji, iskusan igrač koji ume u nekoliko reči da donese samopouzdanje saigračima. Uz to pune tribine cele sezone, kakave nema niko u Srbiji. To je atmosfera i tim u kojem želim da igram.
Lične ambicije, naravno, podredio je klupskim.
-Jedina moja ambicija je da opravdam poverenje rukovodstva, trenera i pomognem, kako god je moguće, da klub napreduje i ostane na visokom nivou. Imamo gotovo sklopljen tim i verujem da možemo biti u gornjem delu Regionalne lige, te da se možemo nositi sa svima u Srbiji. Šabac još nisam upoznao, ali na prvi pogled mi se dopada. Manji je grad i od Rijeke i od Novog Sada, ušuškan i mislim da ću se brzo snaći i sigurno ga zavoleti. Deo tima već poznajem, ostale ću upoznati, atmosfera nikada u Šapcu nije bila problem i apsolutno sam uveren da će biti jako kratak period prilagođavanja.
Radulović je karijeru započeo u rodnoj Rijeci, ekipi „Primorja“, odakle je prethodne godine prešao u „Vojvodinu“. Nastupao je za mlađe kategorije Hrvatske, a nada se da će uskoro uslediti i reprezentativni nastupi među seniorima.
-Ne opterećujem se tim, ali želim. Voleo bih da dobijem poziv selektora Dejana Savića. Ima još vremena, uvek sam pružao maksimum u tom trenutku, to će biti i sada slučaj, nadam se da će biti dovoljno.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa