18. jul 2019.18. jul 2019.
Primer dobre prakse
DELEGACIJA POLjOPRIVREDNIKA
IZ TEŠNjA (BIH) POSETILA NAŠ GRAD

Primer dobre prakse

Delegacija poljoprivrednika iz Tešnja u Bosni i Hercegovini posetila je naš grad.
Ova delegacija je tokom posete Šapcu imala prilike da se upozna sa poljoprivrednim kapacitetima i praksama na našoj teritoriji. Pored toga, delegaciju iz Tešnja su primili i zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.
- Postoji dosta sličnosti između naših loklanih zajednica. Mi smo došli sa namerom da se upoznamo sa vašim dobrim praksama u poljoprivredi. Razgovarali smo i o drugim mogućim oblicima saradnje koji se tiču zajedničkog apliciranja kod evropskih fondova. Ono što je najvažnije jeste činjenica da ostaju veze među ljudima koje mi moramao da ojačamo. Nadam se da ću uskoro imati priliku da uzvratim gostoprimstvo kojim smo dočekani u Šapcu – rekao je Ismar Alagić, iz Agencija za razvoj općine Tešanj.
Zamenik gradonačelnika Šapca je naglasio da je uvek zadovoljstvo ugostiti sve one koji dolaze da upoznaju Šabac i da se ostvari saradnja.
- Osim bogate istorijske i kulturne baštine, mi smo posebno ponosni na činjenicu da smo poljoprivredni kraj u kojem se na poljoprivredu gleda kao na veliku razvojnu šansu. Zbog toga nam je veoma značajno da nas drugi vide kao primer dobre prakse. Tešanj i Šabac imaju dosta zajedničkih tema i iskoristili smo vreme sa njima da razmotrimo sve vidove saradnje sa akcentom na zajednički nastup za pristupne fondove Evropske unije. Verujem da će ova poseta rezultirati uspešnom saradnjom dva grada – poručio je Kostadinović.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa