18. jul 2019.18. jul 2019.
Na korist svim građanima
SAVSKA AVENIJA GOTOVA NA JESEN

Na korist svim građanima

Centar grada uskoro će biti bolje povezan sa Starim gradom i Šabačkom tvrđavom. Najveći deo radova na uređenju Savske avenije treba da bude završen do početka Vašara. To je prvi korak u realizaciji projekta Savapark.
Kompleks Savaparka prostiraće se na čak 300 hektara. Sada će biti uređeno prvih 10-ak.
-Projekat Savske avenije realizovaće se nekoliko narednih meseci. Radi se niz novih pešačkih prilaza, biciklističkih staza, zelenih uređenih površina, dečje igralište. Novi mobilijar je prilagođen evropskim standardima u oblasti energetske efikasnosti, što je u skladu sa osnovnom koncepcijom čitavog parka. Stvaramo novu javnu zonu za rekreaciju i ugođaj svih građana Šapca. Kao inspiracija su nam poslužili modeli zapadnoevropskih država, pre svega Holandije i Danske, koje se bore sa sličnim izazovima kao i mi, a to su poplave i visok vodostaj. Njihove inovacije smo pokušali da primenimo i na naše uslove, koliko je to bilo moguće, navela je glavni arhitekta projekta Savapark Ksenija Lukić.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da su radovi na projektu Savaparka najvažniji za grad. Izjavio je da je rok za izvođenje radova na prvom delu projekta kraj novembra, ali da će do Vašara biti urađen najveći deo toga, da bi građani mogli nesmetano da uživaju u Vašaru.
-Ovo je jedan potpuno drugačiji pristup jednog grada na reci od onoga na šta smo navikli. Najatraktivnija zona u našem gradu je opredeljena na korist svim građanima, a ne za stanovanje ili bilo čiju privatnu zaradu. Koristiće svim građanima za sport, rekreaciju, kulturu i sve druge sadržaje koje smo namenili Savaparku. Paralelno sa ovim završavaju se projekti koji su vezani za nastavak radova na Savaparku, a to su kanal br. 1, kanal br. 2 i jezero, rekao je gradonačelnik Zelenović i zahvalio svim građanima koji su učestvovali u izradi ovog projekta.
Radovi na ovoj prvoj fazi koštaju 110 miliona dinara.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa