18. jul 2019.18. jul 2019.
Najviše stradali usevi
SUMIRANA ŠTETA KOJU JE PRIČINILO NEDAVNO
NEVREME U OPŠTINI BOGATIĆ

Najviše stradali usevi

Poljoprivrednici prijavili 620 slučajeva, oštećenja njiva na kojima je kukuruz, soja, raznovrsno povrće, a grad i olujni vetar praćen kišom nisu poštedeli ni brojne voćnjake
Zlatko Lacković, načelnik Odseka za poljoprivredu i ruralni razvoj opštine Bogatić, kaže da su se njihovoj službi obraćali poljoprivrednici, kojima je nevreme načinilo štetu od 30 do sto odsto.
- Najviše su stradali usevi. Kukuruz posebno, dosta njiva pod sojom, dosta povrtnjaka i voćnjaka. Ukupno je bilo 620 prijava za štete na usevima i 60 na objektima. Najviše je bilo prijava iz Crne Bare, Salaša Crnobarskog, Badovinaca, Sovljaka, Glogovca..., ističe Lacković.
Ni najstariji Mačvani ne pamte tako veliko nevreme. Modroplavi oblaci su u najvećoj meri došli od Drine. Protivgradne službe u Republici Srpskoj i Srbiji, uspele su svojim dejstvom, ali delimično da oslabe gradonosne oblake. Ratari kažu da su se neki, pored svega “provukli” i napravili štetu.
Opština Bogatić je formirala dve komisije, koje će na licu mesta pregledati stanje. Ostaje da se vidi da li će i na koji način pomoći u sanaciji štete.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa