18. jul 2019.18. jul 2019.
NOVI NAPADI NA NOVINARE U SRBIJI

„Matora nerotkinja i ružna ko mungos“

Ni nedelja za nama nije prošla bez napada na novinare.
Na meti gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića našla se urednica portala Kolubarski info Darija Ranković. Uz već tradicionalne epitete kojima je vređana u prethodne tri godine, koliko se bavi pisanjem o finansijskim malverzacijama - „nerotkinja“, „samozvana novinarka“, „žuti ološ“, „valjevski lažov godine“, na lokalnim portalima nedavno su osvanuli i opskurni crteži i fotomontaže nage Darije sa seksualnim pomagalima. Na sve ovo se oglasio i gradonačelnik Valjeva, inače ginekolog po struci.
- Ja bih joj vrlo rado pomogao, ali ne lečim matore nerotkinje – poručio joj je Gvozdenović.
Ranković kaže da veruje da naprednjaci žele da digne ruke od svega i da sačuva sebe i svoje zdravlje.
- Olakšavajuće je što je Valjevo relativno mali grad. Većina me poznaje, većina sugrađana me gleda u oči i zna da to nije tačno. Kažu mi da kritikujem vlast. Ja ne kritikujem vlast, oni sami sebe kritikuju. Ja samo prenosim ono što rade, a ako je to što sam prenela loše - krivi su oni - kaže urednica portala.
Na meti lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja našla se koleginica iz Danasa Snežana Čongradin. On je zatražio je od Vlade Srbije da u Krivični zakonik uvede odredbu po kojoj bi svaka javno izrečena tvrdnja da je u Srebrenici bio genocid, krivično bila kažnjavana iziritiran tekstom novinarke iz Danasa.
- Danas u pola šest ujutru, kad čitam dnevnu štampu, u ruku mi dođe današnji broj Danasa i tamo članak Snežane Čongradin. Znate, čuli ste za Snežanu Čongradin, vrlo je ružna, ružnija čak i od Staše Zajović. Staša Zajović je starleta prema njoj. Ova liči na mungosa. Pravi mungos, očiju mi. Ta Snežana Čongradin, koja liči na mungosa, zamislite piše – novinarka sam u državi koja je pre 24 godine počinila genocid i koji ni dan danas, ne da se nije suočila sa tim, već je celokupno društvo u načelu sve dalje od tog procesa. Da sam na vlasti, dobila bi 20 godina zatvora - rekao je Šešelj.
Čongradin je rekla da nije iznenađena uvredama i pretnjama koje joj je danas u Skupštini Srbije uputio Vojislav Šešelj i dodala da ne očekuje reakciju države, već odbranu radikala Šešelja.
- Jeste gadno kad te proziva Šešelj, ali dobra strana priče je što na ovaj način teme koje su namerno cenzurisane od strane državnog aparata izlaze u javnost - rekla je Čongradin.
Bez istrage povodom
pretnji voditeljima DLZ
Kako nezvanično saznajemo, Tužilaštvo nije pokrenulo istragu po prijavi Nezavisnog udruženja novinara Srbije povodom pretnji ubistvom voditeljima emisije Televizije Šabac Marku Vidojkoviću i Nenadu Kulačinu.
- Dobili smo informaciju da je Tužilaštvo zaključilo da se naše kolege ne osećaju ugroženo i zbog toga nisu pokrenuli istragu – rečeno nam u NUNS-u.
E. G. P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa