18. jul 2019.18. jul 2019.
Niz pehara koji je tek započeo
PRIJEM ZA VATERPOLO ŠAMPIONE SRBIJE DO 11 GODINA

Niz pehara koji je tek započeo


Najbolje u Srbiji dočekali predsednik Skupštine grada i zamenik gradonačelnika. Rezultat proizvod truda i posvećenosti. Cilj da sve više generacija kluba bude na vrhu svojih uzrasta
Dečaci koji su pre svega nekoliko dana demonstrirali nemilosrdnu, sportsku silu u Beogradu, sadašnji i budući vaterpolo šampioni, najbolji u Srbiji u svom uzrastu, igrači Vaterpolo kluba ŠABAC, rođeni 2008. godine, imali su priliku da prošetaju Gradskom kućom. Nisu bili u poseti bez razloga, već kao počasni gosti predstavnika grada, a poziv su zaslužili pobedničkim peharom namenjenom šampionu države u vaterpolu za dečake starosti do 11 godina. Čestitike prvacima Srbije i njihovim trenerima uživo su uputili domaćini prijema, predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović. Još se kod igrača utisci sabiraju, ali osmeh govori da preovladava ponos.
- Znali smo da možemo protiv svakoga da igramo i svakoga da pobedimo, iako „Partizan“ dugo nije izgubio na Banjici.. Rezultati su ubedljivi, ali nije bilo lake utakmice. Na svakom meču smo igrali maksimalno od prve do poslednje sekunde, bez obzira na rezultat, nismo hteli da se opuštamo i postali smo šampioni – rekao je Miroslav Jakovljević.
-Nedavno sam počeo da treniram vaterpolo, zahvaljujući treneru i drugarima brzo sam se uklopio i ponosan sam što sam na početku pomogao da se osvoji ovako vredan trofej – dodaje Filip Davidović.
Igra dečaka beše spoj lepote i efikasnosti.
-Ponosan sam što smo, ne samo ubedljivo pobedili sve, već i igrali lepo. Negujemo timski duh, svaki igrač je važan deo uspeha i zato imamo sjajnu atmosferu. Imamo talentovanu decu koja žele da treniraju i napreduju, imamo sve uslove, sparing rivale redovno i rezultat je proizvod svega toga. Nadam se da je ovo samo prvi veliki uspeh u nizu mlađih kategorija našeg kluba – smatra trener Nemanja Ličanin.
-Ustanovili smo sistem rada u školi kluba koji u svojoj suštini ima, ne samo napredak na igračkom planu, već i odvajanje dece od mobilnih telefona i drugih nezdravih alternativa slobodnog vremena, u zamenu za sportski život i rekreaciju. Rezultate imamo, očekujemo još uspeha u narednim godištima, jer su ovo dečaci koji stasavaju na svom bazenu, ali nam rezultat nije prioritet, već igra, druženje i jednaka raspodela tereta na sve, da nema nadređenih i podređenih u timu – naglašava predsednik Skupštine VK „Šabac“ Nenad Živanović.
Šabac je grad sporta i kada naše ekipe, u bilo kojem uzrastu igraju negde, uvek nose i taj pritisak, ali istovremeno ga nastupom i rezultatima opravdavaju. Vaterpolo Šapca se već visoko pozicionirao u Srbiji i regionu, a deca su dokaz da će tu biti još dugo, uveren je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
-Čestitam vam na velikom uspehu. Želim vam da uvek budete nesmejani kao danas, da dečačka drugarstva prerastu u prijateljstva i da uvek težite najvišim ciljevima u životu predano radeći na njihovom ostvarenju, kao što ste dosegli ovaj. Budite dobri sportisti, dobri đaci i dobri ljudi koji će biti ponos porodice, kluba i grada, a verujem da ćete ponovo biti ovde i sa novim šampionskim peharom starijih, a potom i seniorske kategorije – naglasio je Pajić.
Značajan deo momaka rođenih 2008. godine čini selekciju godinu dana starijih koje ovog vikenda, na Gradskom bazenu, očekuje završnica državnog prvenstva.

B. D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa