18. jul 2019.18. jul 2019.
ŠAMPIONI SRBIJE!
VATERPOLO: PRVENSTVO DO 11 GODINA

ŠAMPIONI SRBIJE!

Seniori su pre mesec i po dana postali šampioni Srbije, prvi put u istoriji, no tu šabački vaterpolo nije završio sa osvajanjem najvećih trofeja ove sezone. Dostignuće seniora ponovili su i mlađi. ŠABAC je šampion Srbije u konkurenciji seniora, ali i igrača rođenih 2008. godine i kasnije!
Generacija koja je od ranije proglašena jednom od najboljih, najtalentovanijih u klubu, odnosno generacija od koje se velika dostignuća očekuju i na najvišem nivou, počinje da stiče naviku šampionskih ostvarenja. Dečaci predvođeni trenerima Nemanjom Ličaninom i Miroslavom Petrovićem ostavili su sve, baš sve iza sebe. Pobedili su jače, poznatije klubove, ekipe koje su kvantitativno ispred i podogli pobednički pehar.
Osim velikog uspeha, posebno imponuje način na koji su dosegli titulu. Na finalnom turniru u Beogradu odigrali su četiri meča i ostvarili isto toliko pobeda i to na kakav način. U prvom kolu su Šapčani pobedili „Bečej“ 21:4, potom „Novi Beograd“ 16:3 i za potvrdu prvog mesta i plasmana u finale, savladan je obrenovački „Tent“ 7:1. U drugoj grupi su se našli: Zemun, Partizan, Vojvodina i Partizan 2. Partizan 2 je dominirao, pobedio sve, izborio finale, no tamo, iako je bio domaćin, nije imao šanse.
Šapčani su sigurno, rutinski i ubedljivo pobedili rivala velikog imena, 15:7 i osvojili zvanje najboljih u Srbiji.
-Ponosni smo na naše mlade šampione. Uz ovakav rad, pristup, entuzijazam koji pokazuju na treninzima i utakmicama, uvereni smo, tek slede nove titule i uspesi za njih, nadamo se u kapici našeg kluba. Osim dobre seniorske ekipe, veliku pažnju poklanjamo mlađim kategorijama, jer naš cilj je da Šabac bude poznat i po dobroj školi vaterpola koja kvalitetom može da parira klubovima, ne samo u Srbiji, već i regionu, te da uskoro i okosnicu seniorske ekipe čine momci ponikli baš na Gradskom bazenu – rekli su u klubu posle osvajanja nove titule.
Podsećamo, jednako dominantno „čivijaši“ su delovali i na polufinalnom turniru gde su redom pobeđivali: Partizan (11:6), TAŠ (16:4) i Vračar (26:0). Ukupna gol razlika na polufinalu i finalu 97:18!
Staša na Evropskom
Dok su se mlađi borili za titule, oni stariji, braneći boje SAVE počeli okršaje u Drugoj ligi „Sever“, jedna dama u bazenu igrala je na najvećoj evropskoj smotri vaterpola za svoj uzrast. STAŠA ILIĆ, članica Šapca nastupila je na Evropskom prvenstvu za kadetkinje (uzrast do 15 godina) održanom u Rusiji.
U grupnoj fazi takmičenja Srbija je izgubila od Španije, a potom savladala Izrael, da bi u osmini finala bolje bile kadetkinje Hrvatske.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa