18. jul 2019.18. jul 2019.
Ametović „pozlatio“ pesnice
BOKS: VOJVOĐANSKA ZLATNA RUKAVICA

Ametović „pozlatio“ pesnice

Treći junior Evrope postao je najbolji bokser Srbije na prestižnim međunarodnom turniru „Vojvođanska zlatna rukavica“. Šapčanin OMER AMETOVIĆ osvojio je titulu na turniru održanom u Subotici, a zlato koje je dosegao borac kluba „Živorad Rajšić“ jedino je za srpski boks na Reviji. U Subotici su se takmičili bokseri iz 22 države, njih oko 200.
Na startu najlakše kategorije, do 49 kg, Ametović je obezbedio polufinale trijumfom nad reprezentativcem Rumunije Vaduvom. Polufinalni okršaj doneo je duel protiv predstavnika Kazahstana Danijela Sabita, gde je Šapčanin zasluženo slavio. U velikom finalu, na suprotnoj strani ringa stajao je jedan od favorita, Indijac, Seloj Soj. Iako su davane podjednake šanse i jednom i drugom boskeru, Ametović je boksovao sigurno i pobedio poenima 4:1 za jedinu titulu domaćeg boksa na severu države. Logično, uz zlatno odličje, dobio je i trofej namenjen najboljem domaćem borcu.
-Izuzetno težak turnir, jaki rivali, posebno kada se uzmu u obzir problemi oko mesta za trening koje sam imao u prethodnom periodu. Borio sam se za reprezentativne drugove, za svoj klub, za svoju zemlju i tu sam našao motiv u svakom od duela. Veliki uspeh i podstrek za dalji napredak – istakao jepopularni „Beli“ za naš list.
Na Reviji je nastupao i bokser „Mačve“ SEMIZ ALIČIĆ, juniorski šampion Evrope. Borio se u kategoriji do 56 kg gde je u derbiju runde izgubio od kasnijeg pobednika Karabijana iz Rusije.
Ametović je bio i favorit za trofej turnira „zlatnu rukavicu“, no ona je otputovala u Rusiju, upravo bokseru koji je eliminisao Semiza Aličića, reprezentativcu Rusije, Borisu Karibijanu.
Za srpske boksere sledi kraća pauza, a potom sredinom avgusta pripreme za nastavak sezone, tokom jeseni i zime.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa