18. jul 2019.18. jul 2019.
Dva finala Šapčana
KAJAK: EVROPSKO PRVENSTVO DO 23 GODINE

Dva finala Šapčana

Pet predstavnika imao je šabački kajak, klub ZORKA, na Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u Račicama, a u Češkoj su „čivijaši“ izborili dva A finala.
MIHAJLO SUBOTIĆ veslao je u četvercu mlađih seniora Srbije na 500 metara. Kvartet: Subotić, Anđelo Džombeta, Nikola Rasulić i Stefan Vrdoljak, izborio je trećim mestom u polufinalu nastup u odlučujućoj borbi za medalje, a tamo je doveslao do devetog mesta. Titulu su osvojili kajakaši Beloruje, drugi su Slovaci, treći Rusi.
VUK MILETIĆ je, izmenama u sastavu posada, svrstan u disciplinu dvoseda na 1.000 metara u juniorskoj kategoriji. Zajedno sa Nikolom Perakom Miletić je najpre izborio finale, a u poslednjem okršaju stazu su preveslali za 3 minuta, 32 sekunde i 254 hiljaditinke, što je deveto vreme šampionata. Dvosed Francuske okitio se zlatom, Mađari su drugi, Ukrajinci treći.
BRANKO LAGUNDžIĆ, ŽARKO JAKOVLjEVIĆ i ANDREJ NINKOVIĆ čini li su tri četvrtine juniorskog četverca Srbije na 500 metara u Račicama. Uz njih u čamcu je bio još Vojin Rudović. Oni su uspešno prošli kvalifikacije, ali u polufinalu nisu izborili odlučujuću trku, već su se morali zadovoljiti B finalom. U B finalu su osvojili sedmu poziciju.
Najbolji predstavnik naše zemlje u Račicama bio je Bojan Zdelar sa zlatom (K1 1.000) i srebrom (K1 500). Osim njega medalje su osvajali još: Strahinja Stefanović (srebro K1 200), odnosno dame Biljana Reljić (K1 200), odnosno Biljana Reljić i Marija Dostanić kao dvojac mlađih seniorki na 500 metara.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa