18. jul 2019.18. jul 2019.
Sezona velikih očekivanja
FUDBAL: IGOR RISTIVOJEVIĆ, FK „MAČVA“

Sezona velikih očekivanja

Cilj plej of. Iskustvo, snaga i želja na strani Mačve. Prvi meč ne može ništa da pokvari, ali može mnogo da doprinese. Odbrana sačuvana, napad se kompletira. Mačva će igrati lepo
Draž sporta je u nepredvidivosti. Možete planirati, graditi, no uvek će presuditi, bar donekle, onaj faktor na koji nemate uticaj, kome ste prepušteni na „milost i nemilost“, ta rečju nedefinisana determinanta konačnog uspeha. MAČVA slavi sto godina postojanja ovog septembra i u sezoni rođendana, želi nešto više, nešto što do sada nije uspela.
-Naš cilj je plej of i kada analiziramo naš tim, atmosferu, igru, ne vidim razlog zašto bi se zadovoljavali bilo čime manjim. Imamo iskusne, superligaške igrače, mlade koji žele da se nametnu, pripreme su vrhunski odrađene. Teško je dati prognozu, ali verujem da pripadamo bar gornjem delu elite. Mačva zaslužuje to, imamo čast da budemo generacija koja nosi ovaj dres na kraju veka postojanja i želimo da poklonimo klubu nešto posebno – ističe jedan od najiskusnijih u timu, dete našeg grada i Mačve, Igor Ristivojević.
Treće superligaške letnje pripreme. Koliko se razlikuju u odnosu na prethodne dve?
-Svaka godina iskustva u Super ligi znači mnogo. Pre dve godine sve u eliti bilo je nepoznato za nas i uzbuđenje i neizvesnost su se mešali dok se bližio početak. Sada smo svi već iskusni, znamo izazove najvišeg ranga, osetili smo i mi da pripadamo tu, te se menja i razmišljanje, prilazak treningu, utakmici.
Bile su ovo prve letnje pripreme sa Darkom Tešovićem kao trenerom.
-Istovremeno su sve pripreme slične, a opet drugačije. Dva treninga dnevno, zajedno fizička sprema i taktika. Zlatibor pruža idealne uslove, što olakšava sve napore. Šef Tešović insistira da igramo pas igru, brzo da razmenjujemo loptu, uz čvrstinu u defanzivi. Mislim da ćemo igrati dobro, a i dopadljivo za navijače.
Prethodne sezone MAČVU je do „mirne luke“ vodila defanziva. Na toj tabeli šabački tim je bio peti.
-Kostur defanzive smo očuvali. Tu smo Peja, Tošić, Mijailović, Jovanović, Jevta, Adam, ja, izgledali smo više nego dobro na pripremnim utakmicama što je odličan znak. Promene su se dogodile u navali, pre svega odlaskom Gavrića i Obrovca, međutim verujem da neće biti ni tu problema. Momci koji su došli se dobro uklapaju, znam da je klub u potrazi za još jednom ili dve alternative, što će dati i jaču konkurenciju, iz koje sledi kvalitet.
Vojvodina je prvi rival, kao i uvek sa novim timom.
-Drugi trener, mnogo novih igrača. Upoznati smo sa sastavom, analiziramo ih kroz podatke koje imamo. Veliki klub, poseban je osećaj igrati protiv njih. Žele mnogo ove sezone, prepuštam im ulogu favorita. Idemo u želji da se nadigravamo i da ostanemo ne poraženi, možda ih i iznenadimo pobedom. Uspeh bi nam dao najveća krila, a i ukoliko ne bude bodovnog učinka, još 29 kola je ispred nas, računi se svode onda.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa