18. jul 2019.18. jul 2019.
„VEČNO NOVA VOŠA“
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

„VEČNO NOVA VOŠA“

Vek plus pet protiv veka postojanja. Novosađani sa novom upravom, trenerom, igračima. Domomaćin favorit, koji zna da razočara
Utakmica prvog kola na stadionu „Karađorđe“ može biti opisana kao duel jednih od najstarijih klubova u Ligi i Srbiji, kao duel slavljenika, domaćin proslavlja 105, a gost 100 godina postojanja.
VOJVODINA svake nove sezone jedino ima očuvano ime, boje i grb, a u 95 % preostalih segmenata kluba, sve je novo, uz stare visoke ambicije i najave velikih rezultata. Pred ovu sezonu, ponovo je klub dobio novu upravu, ponovo je finansijski stabilizovan, ponovo želi da parira najboljim ekipama, sanja o ravnopravnoj igri u Evropi i pravi velike planove. Naravno, startnih 11 u subotu i startnih 11 u završnici prethodne sezone možda neće imati nijedno ili tek po koje podudaranje, a i na klupi je došlo do promene. Tešović je u Mačvi oko 10 meseci, a to je period koji nisu dostigli mnogi treneri Novosađana u prethodnom periodu. Jedan od onih koji jeste je i novi/stari trener Nenad Lalatović. Popularni „Lalat“ poznat je po tome što ima uvek samo reči hvale za „Mačvu“ pred meč, posle meča ukoliko pobedi, kao i u prisustvu ljudi iz Mačve, uz niz pokuda kada je daleko od Šapca, a pre toga nije ostvario željeni rezultat.
U igračkom kadru Novosađane su napustili: Zlomislić, Srećković, Graovac, Mirkov, Mesarović, Đurić, Mitošević, a pristigli, od značajnijih: Drinčić (Radnički Niš), koji iako novajlija, svakako će biti predvodnik ekipe ove sezone Bojić (Mladost), Đurišić (Dinamo), Vučić (Zemun), Čović (Proleter), Đurić (Čukarički), potom Kokir (Partizan), kao i Gemović, doskorašnji igrač Mačve koji će možda debitovati baš protiv bivšeg kluba. Jedan od malobrojnih koji je još u ekipi je Bojan Matić, najbolji strelac Mačve u dve uzastopne sezone (2016/17. i 2017/18.).
Novosađani žele borbu sa svima i plasman u Evropu, MAČVA želi plej of, uz hrabre snove o Evropi. Iako je domaćin favorit, gotovo da tradicionalno „Voša“ kada očekuje mnogo, već na startu krene loše. Nadamo se da će i u subotu tako.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa