25. jul 2019.25. jul 2019.
Sezona u punom jeku
GRAĐEVINSKE MAŠINE NA SVE STRANE

Sezona u punom jeku

Šabac je ove sezone veliko gradilište. Radi se kako na gradskom, tako i na seoskom području. Iako su kapitalne investicije za grad najvažnije, stanovnicima Šapca podjednako je važna infrastruktura koju svakodnevno koriste. Istovremeno se asfaltiraju gradske ulice, šljunče atarski putevi i rekonstruišu važne saobraćajnice u selima.
Prošle sedmice završeno je asfaltiranje ulice Nikole Pašića na Čaviću. Radovi na ovoj ulici u dužini od oko 500 metara i širine 9 metara vredni su 10 miliona dinara.
-Građevinska sezona je u punom jeku. Asfaltiramo sve gradske ulice kojima će prolaziti novi gradski prevoz. Ništa ne zapostavljamo pa se tako paralelno radi i u selima. Izdvojili smo 10 miliona evra za radove. Pored toga što nam država duguje 30 miliona evra, obezbedili smo sredstva da uradimo sve što smo planirali i da Šabac dobije jedan novi izgled, istakao je načelnik Gradske uprave Milan Vasić.
Tokom izgradnje kružnog toka na Jelenči pre nekoliko godina, sav saobraćaj od Valjeva ka Šapcu je izmešten na put koji ide preko Male Vranjske. Tako je ova deonica koja spaja Pocerski Pričinović i Cerovac postala jedna od najoštećenijih pod nadležnošću grada Šapca. Došlo je vreme i za njenu rekonstrukciju, a asfaltom se presvlače dva kilometra najlošijih delova puta. Vrednost radova je oko 15 miliona dinara.
-Ovaj put je veoma značajan, a već godinama je u jako lošem stanju. Nije važan samo za meštane Male Vranjske, nego i okolnih sela jer je veoma frekventan. Imamo dobru komunikaciju i saradnju sa Gradskom upravom i svaki do sada postignut dogovor je ispoštovan, naveo je predsednik Saveta MZ Mala Vranjska Goran Stanojević.
Popravka puta otvara mogućnost i za početak rada prodavnice u centru sela. Ovaj objekat je takođe rekonstruisan. Za tu namenu su iskorišćena sredstva od povraćaja poreza na imovinu građana, a građani su ostatak novca donirali. Projekat je koštao ukupno oko 700.000 dinara.
-Savet MZ je dobio ubedljivu većinu na izborima i meštani su odabrali da mi donosimo odluke. Za to imamo veliku podršku. Pored finansijskog učešća, meštani su pomogli i svojim radom da se prodavnica renovira. Da nije bilo sredstava od povraćaja poreza na imovinu ništa ne bismo mogli da uradimo. Pored ovoga, za tekuću godinu je planirano da se ta sredstva iskoriste za održavanje malskih puteva i za ograđivanje seoskog groblja, naveo je Stanojević.
Zainteresovani trgovci, koji žele da otvore prodavnicu na centru Male Vranjske, mogu se obratiti Savetu MZ i pogledati objekat koji zadovoljava sve uslove za početak rada.
-Istovremeno sa ovim radimo i put od Dobrića prema Radovašnici. Takođe i jedan deo puta od Pocerskog Metkovića prema Miloševcu dobiće nov sloj asfalta. Biće presvučene najlošije deonice ovih puteva, naveo je rukovodilac Sektora za izgradnju grada u JP “Infrastruktura” Miodrag Filipović.
Meštani Tabanovića su na prethodnom neposrednom izjašnjavanju odlučili da najveći deo novca od povraćaja poreza na imovinu investiraju u izgradnju crkve. Ove godine opredelili su se za atarske puteve.
-Projekat koji su prošle godine izglasali meštani Tabanovića, izgradnja crkve, polako se privodi kraju. Ove godine nešto manje od 1,5 miliona dinara opredeljeno je za šljunčenje atarskih puteva. To je takođe jako važno za selo jer će značajno poboljšati uslove u kojima se obavlja poljoprivredna proizvodnja, naveo je Milan Vasić.
Predviđeno je da se uradi devet atarskih puteva u ovom selu.
-Sve ulice u selu su asfaltirane, sem jedne duge stotinak metara. Prošle godine je završen i važan put Tabanović – Štitar, tako da sada imamo dobru povezanost sa svim stranama. Većina građana je zadovoljna što može da odlučuje o svom novcu. Ranije su mesne zajednice raspolagale sa 200.000 dinara godišnje, a sada raspolažemo sa više od 2.000.000 dinara. Selu je potrebno mnogo toga, a građani će odlučiti šta će se sledeće raditi, istakao je predsednik Saveta MZ Tabanović Milan Ivanović.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa