25. jul 2019.25. jul 2019.
IZNENADIĆEMO MNOGE
ANTO VASOVIĆ, SPORTSKI DIREKTOR VK „ŠABAC“

IZNENADIĆEMO MNOGE

počele. Krajem avgusta start kvalifikacija za Ligu šampiona. Ambicije visoke
Mlad tim na duže staze i trener sa istim pogledima. Još jedno ime u opticaju, ostatak tima potvrđen. Pripreme već
Aktuelna vaterpolo stanka na domaćem tlu, čini se nikada nije bila aktivnija po pitanju promena u igračkom kadru i na klupama većine ekipe iz Srbije. Neka poznata imena će biti uz bazen i u bazenu, a iako po, po pisanju štampe sa nacionalnom pokrivenošću, osvajač duple krune, ekipa ŠAPCA, ne izgleda mnogo aktivna, realnost je drugačija. Mnogima su odlasci bili interesantniji, dok se na nove igrače malo obraćalo pažnje, no možda to i nije loše, ističe na početku razgovora za vaš i naš list sportski direktor ANTO VASOVIĆ.
-Odmah po osvajanju titule imali smo viziju koga želimo da zadržimo i na kojim pozicijama su potrebne promene, odnosno koji igrači su nam interesantni. Pustili smo druge da budu u fokusu nacionalnih medija, a mi smo gradili tim i praktično kompletirali sastav – ističe Vasović.
Pitanja se sama nameću i zbog sveobuhvatnosti postaju teme o kojima je naš sagovornik govorio.

Tim za sezonu 19/20.
- Formirali smo tim koji je izazov za svakog trenera. U našem sastavu su mladi momci, nekolicina je rođena u ovom veku, a ni oni iskusniji nisu u poznim igračkim godinama, već su iskusniji u odnosu na ostale. Imamo novog kapitena, to je Nikola Marković. On je već četiri godine u Šapcu, znamo ga i njegovo ponašanje i pristup bili su i ranije kapitenski, tako da je najmanje dileme bilo po pitanju ko je dobar naslednik Gojka Pijetlovića. Ekipa je formirana na duže staze i ogroman potencijal je tu da daje dobre rezultate u kontinuitetu. Očekujemo da ostane vrhunska atmosfera, jer su ovo odlični igrači i ljudi, čak i da unapredimo psihodinamiku ekipe. Sve je dogovoreno sa Dušanom Vasićem, doskorašnjim igračem Zvezde, on je naš novi član i nadamo se uspešnom završetku pregovora sa Primorcem po pitanju Miroslava Perkovića, centra koga želimo da angažujemo, čime bi definitivno kompletirali tim za novu sezonu.

Nemanja Andrić,
novi trener
-Naš novi trener je jedan od najperspektivnijih i najboljih trenera u Srbiji. Bilo je više kandidata za mesto upražnjeno posle odlaska Miodraga Mirovića, a Nemanja se nametnuo predanim radom. Reč je o čoveku koji je zaljubljenik u vaterpolo i koji je ovom sportu posvećen 24 sata dnevno. Nosi u sebi „glad“ za napretkom usavršavanjem, a već ima iskustvo rada i u mlađim reprezentativnim kategorijama, odnosno klupske rezultate. Posebno se ističe u radu sa mladim igračima, što je važno zbog sastava kojim raspolaže. Andrića vidimo kao rešenje na duže staze

Pripreme i
reprezentativci
- Pripreme za deo ekipe već su počele u ponedeljak. Treniraju: Matković, Marković, Repanović, Rogač, Filipović, Velkić, Savković i još neki mlađi igrači, dok će se ostali sukcesivno priključivati kada završe sa reprezentativnim obavezama. Vučinić, Radulović, Eraković, Ilić, Marić su na pripremama slekecije Srbije za 1999. godište, dok su Petrović, Marić, Vukadinović, Gavrilović, Tonković i Vasović sa kadetskim nacionalnim timom. Brazilac Gomeš Da Silva igra na Svetskom prvenstvu za svoj tim.

Borba na četiri
„bojišta“
- Ova sezona za nas počinje ranije nego prethodne, jer nastupamo i u kvalifikacijama za Ligu šampiona! Prvi kvalifikacioni turnir je od 30. avgusta do 1. septembra, drugi je sredinom devetog meseca. Početkom avgusta ćemo znati rivale, odnosno domaćina turnira, a osim što nastupamo kao klub, podneli smo i kandidaturu da budemo domaćini u prvom ili drugom krugu. Regionalna liga počinje 21. septembra. U međuvremenu ćemo biti nekoliko dana u Dubrovniku gde ćemo trenirati sa „Jugom“, potom ćemo raditi i sa mađarskim „Solnokom“.
Ambicije
- Mi smo osvajači duple krune i nemamo pravo da imamo niske ambicije. Na nivou regiona, želimo da budemo među prvih pet, što bi nas odvelo u borbu za vrh po novom sistemu, a bio bi i faktički korak napred u odnosu na sezonu 2018/19. Nismo favoriti za plasman u Ligu šampiona, ali ukupan učinak tu mnogo zavisi od žreba. Na domaćoj sceni branimo trofeje. Nema imperativa, kao što ga nije bilo ni prethodne sezone, ali nećemo ni biti skromni u ciljevima.

Rivali na regionalnoj i domaćoj sceni
- Najveći naš rival smo mi. Mi moramo da pobedimo u borbi sa svojim slabostima, sitnim nedostacija, da samopouzdanje mladog tima nadvlada strah, a onda će i kvalitet doći do punog izražaja. Važno je da atmosferom damo potporu entuzijazmu na treningu i koncentraciji na utakmici. Igrači moraju u sebe da veruju i da osećaju kako nema bezizlazne situacije. Rivale pratimo, ali o njima ne razmišljamo. Neka nas potcenjuju, a ja sam uveren da ćemo iznenaditi mnoge.
Novi sistem
U narednoj sezoni predviđen je drugačiji sistem u Regionalnoj A1 ligi. Najpre će deset ekipa igrati standardan ligaški, ali jednokružni sistem. Poslednje, deveto kolo je 1. februara 2020. godine. Posle toga prvih pet ekipa čini jednu ligu, onu gde je borba za završnicu i trofej, a drugih pet drugu, odnosno ligu gde je primarno izboriti opstanak. Pet rivala igra takođe jednokružno, a tim koji je u prvom delu bio domaćin sada je gost i obrnuto. Na kraju prve četiri iz jače grupe odlaze na finalni turnir.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa