25. jul 2019.25. jul 2019.
JAKI RIVALI,  DALEKI PUT
RUKOMET: SEHA LIGA

JAKI RIVALI, DALEKI PUT

Šapčani u drugoj grupi SEHA lige, protiv eks šampiona Evrope. Sezona već od starta septembra
Šabačka METALOPLASTIKA bila je deo prvog izdanja SEHA lige, beše to sezona 2011/12. a sada, u svom drugom učešću, biće ponovo deo nečeg novog. Dvostruki šampion Evrope će sudelovati u novom sistemu takmičenja gde je 12 ekipa podeljeno u dve grupe. Jedino pravilo prilikom određivanja sastava bilo je da dve ekipe iz iste države ne mogu u jednu grupu. Prve dve ekipe na kraju ovog dela lige izboriće direktan plasman u četvrtfinale, a sve preostale međusobno razigravaju kroz baraž za još četiri mesta.
„Plave“ očekuju dvomeči protiv: ZAGREBA, višestrukog šampiona Hrvatske, MEŠKOVA, petostrukim uzastopnim prvakom Belorusije, RABOTNIKA, predstavnika Severne Makedonije, kluba koji je posle neprikosnovenog Vardara najbolji u svojoj zemlji, VESPREMA, prvog favorita grupe, vicešampiona Evrope, osvajača šampionskog pehara u Mađarskoj u 11 od poslednjih 12 šampionata i UNIVERZITETA PEKING, kluba o kojem se jako malo zna, osim da je novi i da je jedan od začetnika profesionalnog rukometa na dalekom istoku. Svakako da će meč u Pekingu biti avantura za mladi šabački tim, put u daleku zemlju, ali i meč protiv ekipe koju je realno savladati. Zahvaljujući Kinezima, ovo je i prvo izdanje SEHA lige u kome učestvuje i jedna ekipa van Evrope.
Takmičenje startuje već 3. septembra, do decembra će biti okončano takmičenje po grupama kada sledi razigravanje. Vojvodina, drugi predstavnik Srbije, nalazi se u grupi jedan, zajedno sa: Vardarom, šampionom Evrope, potom Nekseom iz Hrvatske, slovačkim Tatranom, mađarskom Tatabanjom i Motorom iz Ukrajine. Branilac pehara u Regionalnoj ligi je skopski „Vardar“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa