25. jul 2019.25. jul 2019.
NOVAJLIJA PRILIKA ZA BODOVE
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

NOVAJLIJA PRILIKA ZA BODOVE

Kao i prethodne dve sezone MAČVA je počela porazom Super ligu, ali uprkos tome one su uspešno završene, te tako posmatrano, poraz od Vojvodine, svakako iz kategorije očekivanih, nije ništa što zabrinjava, a još lakše će biti zaboravljen ako Šapčani tradiciju nastave i u prvom meču na domaćem terenu. Pre dva leta savladan je ZEMUN 1:0, prethodnog NAPREDAK, istim rezultatom, a sada u goste stiže INĐIJA. Niko nema ništa protiv da i sada bude minimalna pobeda, samo da tri boda ostanu u Šapcu.
Novajlija se u elitu vratio posle osam godina. Beše to, za njih, istorijska sezona 2010/11. kada su nastupali u najvišem rangu. Nisu izborili opstanak, ali sada planiraju da duže „lete“ na najvišem nebu srpskog fudbala. Od dolaska Srđana Blagojevića na mesto trenera, počeo je napredak „zeleno – belih“ i posle dobre sezone 2017/18, prethodne su zasluženo uspeli da se domognu najvišeg ranga. Njihova sezona bila je najduža, uspeli su kroz tri kola baraža da izbore Super ligu, te iako mnogi sumnjičavo gledaju ka kvalitetu Inđijaca za ovaj rang, oni su uvereni da imaju šta da pokažu među najboljima.
Tokom leta ostali su bez senegalskog napadača Bađija i Kočovića, levog beka, ali su za superligaške poduhvate angažovali iskusnije fudbalere sa internacionalnim iskustvom. Rajevac je došao iz Uzbekistana, u pitanju je napadač, kao i vezni igrač Janjić, pojačanje iz Kazahstana. Po krilu opasnost predstavlja doskorašnji fudbaler Bačke Tomić. Golman Preković, Rogač, Dimitrov neki su od višegodišnjih oslonaca kluba iz Vojvodine.
Poput Mačve i Inđija je sezonu započela očekivanim porazom. Na premijeri su izgubili od Partizana, na svom stadionu, 0:1 i svakako da veću šansu za bodove vide u Šapcu. MAČVA ne krije da želi u plej of i za taj poduhvat, uz svaki respekt ka rivalu, mora pobediti ekipe na nivou Inđije. Utakmica je važna i na psihološkom planu, s obzirom da slede gostovanje Partizanu i meč u Ivanjici, jedno za drugim, u trećem i četvrtom kolu.
Loše uspomene
Kada pogledamo poslednjih šest međusobnih, prvenstvenih duela ovih timova, jasno je da Inđija „ne leži“ Mačvi. U Prvoj ligi Srbije, sezoni 2006/07. sunovrat Šapčana Inđija je najavila pobedom 3:0 u Šapcu, početkom marta 2007. godine. U tom meču za Mačvu su igrali, između ostalih: Šaranov (golman), sadašnji kapiten Pejović, Gajić, Đukanović, Aćimović, Todorović, Jurišić, Kasalica, Šarac, Predić, Gavalovski, a beše to i poslednji meč trenera Kustudića u drugom mandatu u Mačvi. Kod gostiju se isticao čuveni Predrag Kodžo, a golove su postigli: Lukić, Tintor i Vlajić. INĐIJA je uspela i u slavnoj sezoni Šapčana 2016/17. da kasnijeg šampiona lige pobedi dva puta, u Šapcu je, u novembru bilo 2:1. Pobedu su doneli Ivanović i Rakić, a jedini gol za Mačvu postigao je Lazarević. Između ta dva meča, MAČVA je osvarila pobedu 18. oktobra 2014, takođe u okviru Prve lige, 1:0 golom Ivana Tomića.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa