1. avgust 2019.1. avg 2019.

Reagovanje na tekst objavljen na strani 3. lista Glas Podrinja od 25.07.2019.g., (inicijali SS)

Gospodo,
U vašem listu broj 3741 od 25.jula 2019.g. objavljen je tekst (u potpisu inicijali S.S.) sa nizom proizvoljnih kvalifikacija i uvreda na račun radnika JKP Stari grad Šabac.
- Zahtevi radnika za većim platama i boljim uslovima rada su svugde u svetu legitimni zahtevi, samo po SS, nisu u Šapcu uz konstataciju “odsustvo elementarne ljudske svesti i društvene odgovornosti”. Na osnovu čega je zaključeno da radnici komunalnog su društveno neodgovorni i bez ljudske svesti? Da nisu radnici komunalnog mašine?
-”siguran posao, redovna plata i radno angažovanje prema sopstvenoj savesti” je nešto što zaista, kao pristojni ljudi, nećemo komentarisati, jer to govori o znanju i saznanju dotične osobe o radnom angažovanju radnika u komunalnim preduzećima, nadležnostima osnivača i preduzeća. Pružamo šansu da sa nama provede neko vreme, radi sagledavanja istine.
- Dotičnoj osobi su verovatno dostupni i statistički podaci Suda, (ili sumnja u poštenje sudija) kada zna da su “radnici komunalnih preduzeća bolje zaštićeni od radnika u privatnom sektoru”?
- Radnici komunalnog sa prosečnom platom od 300 eura sigurno su u “mogućnosti za ucenu, manipulaciju i reketiranje”-(Eufemizam- ublažavanje, označavanje zle stvari blažom rečije kojom se neki izraz koji ima neugodnu, zastrašujuću ili vulgarnu konotaciju zamenjuje drugim blažim, prijatnijim i po značenju bliskom zamenjenom izrazu, a ponekad i suprotnom.Pripada figurama misli.Vikipedija)!
- Koje sve stavke sadrži cena komunalnih usluga može da pita bilo kog odbornika koji je glasao za te cene ili rukovodstvo JKP.
-odakle toj SS osobi pravo da nas politički bilo gde svrstava, ili možda ne zna da radimo u preduzeću u kome već 19 godina vladajuće stranke ovog grada imenuju rukovodstvo.
-Kako smo to mi “nosioci kapilarnih glasova” (nema tumačenja u Vikipediji) SNS ? Kako trošimo poslednje rezerve budućnosti Srbije? Imenovanja i postavljenja potvrđuje lokalna a ne republička vlast.
-Nikada cena komunalnih usluga u JKP Stari grad nije povećana zbog plata zaposlenih, kao što ne bi bila povećana i isplatom (jednokratne) solidarne pomoći.
-Kakve veze, sa zahtevima radnika komunalnog, imaju obećanja gradonačelnika Zelenovića u kampanji?
- što se tiče broja radnika, uglavnom su tačni podaci, sa samo jednim pitanjem: Kako bilo ko drugi, sem vladajuće gradske garniture može da zaposli nekog u JKP Stari grad Šabac? Rade tu razne sinovice, bivši direktori , politički zaslužni i razni drugi (oni su u onih 48 službenika).
-sve konstatacije o starosti vozila, starosnoj strukturi radnika, povećanju obima posla su tačne, samo opet ne shvatamo zašto se ta naša problematika vezuje za “sistem Vučićeve vlasti, kupovinu glasova, kapilarni glasova...”?
-Da ne bi živeli u “zemlji u kojoj je laž glavni državni projekat” pozivamo osobu SS da provede neko vreme sa radnicima komunalnog, da sazna koliko gradska uprava duguje radnicima komunalnog, koliko su radnici radili a da nisu fakturisali gradu, koliko bi finansijski iznosila ta solidarna pomoć, da isplata solidarne pomoći ne košta grad već preduzeće,zašto plaćamo zakupninu, u kakvoj HTZ opremi rade, da proveri da li je radnicima komunalnog ugroženo zdravlje, kakvu pomoć dobijaju na +40 ili -15, kako koriste u toku rada toalete, gde doručkuju, peru ruke, da li se “radno angažuju prema sopstvenoj savesti” ili Programu poslovanja?Možda (osoba SS)da nađe i podatak koliko dugo penzionisani radnik komunalnog prima penziju? Da zna da nadzor nad radom javnih preduzeća ima osnivač, preko NO. Možda će razumeti.
RADNICI KOMUNALNIH PREDUZEĆA SU I GRAĐANI OVOG GRADA.
-Na kraju, sigurno da “građani Šapca ne treba da plaćaju manjkavosti sistem funkcionisanja javnih preudzeća”, ali reći da su plate u komunalnom nezarađene je vrhunac cinizma i neobaveštenosti (“bezobrazno nazvanu solidarna pomoć”citat SS)! Ponavljamo, nadzor vrši osnivač.

NEZAVISNI SINDIKAT SSSS JKP STARI GRAD ŠABAC JKP STARI GRAD ŠABAC

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa