1. avgust 2019.1. avg 2019.
Bliži se Cerski marš
ORGANIZATORI POZIVAJU
ZAINTERESOVANE DA SE PRIJAVE

Bliži se Cerski marš

Za prijavljivanje je dovoljno javiti se na Fejsbuk profil Branislav Jovanović (Cerski marš) stranicu Udruženje građana Cerski marš, ili na broj telefona 065/437-4921. Rok je 4. avgust
Jubilarni, 10. Cerski marš ove godine je posvećen vojvodi Petru Bojoviću i održaće se 18. avgusta. Članovi Udruženja građana "Cerski marš" u petak su u pešačkoj zoni Karađorđeve ulice promovisali događaj i još jednom podsetili sve koji žele da učestvuju da je neophodno da se prijave. To je jedini način da organizatori obezbede vodu i hranu u dovoljnoj količini i organizuju automobilsku i medicinsku pratnju, kao i autobuse za povratak.
-Verujem da je danas više nego ikada potrebno da pokažemo da je ovaj narod još uvek tu, da nije izgubio ni veru ni nadu. Da zna ko je, šta je i odakle je. Samo onaj ko zna odakle dolazi zna i kuda treba da ide. Pokažimo ovog 18. avgusta da Srba i Srbije još uvek ima i da će nas uvek biti, rekao je predsednik Udruženja građana “Cerski marš” Božidar Katić.
Za prijavljivanje je dovoljno javiti se na Fejsbuk profil Branislav Jovanović (Cerski marš) stranicu Udruženje građana Cerski marš, ili na broj telefona 065/437-4921. Rok je 4. avgust.
-Sve je obezbeđeno: voda, sanitetske ekipe, pratnja, doručak, ručak. Potrebna je samo dobra volja i udobne patike. Da bismo sve to mogli da organizujemo kako treba potrebno je da znamo bar okviran broj učesnika, istakao je Katić.
Prošle godine put Tekeriša je krenulo 2.500 učesnika. Dosadašnja tradicija i iskustvo su pokazali da svake godine sve više ljudi učestvuje u ovoj manifestaciji.
-Do sada smo posetili više gradova u Srbiji, uglavnom onih iz kojih su nam dolazili učesnici prethodnih godina. Bili smo od Novog Sada, odakle velika grupa studenata istorije dolazi svake godine, do Nove Varoši, kraj koje je rođen vojvoda Petar Bojović, naveo je Katić.
Organizatori pozivaju i volontere koji žele da pomognu da se prijave na imejl volontericerskimars@gmail.com.
Pod sloganom "Srpski vojnik je naredio juriš" još jednom će se odati počast junacima Cerske bitke i podsetiti na slavnu prošlost. Okupljanje na dan polaska je u 7 sati ujutru na Trgu šabačkih žrtava.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa