8. avgust 2019.8. avg 2019.
Ksenija nastavila niz
ATLETIKA: JUNIORSKO PRVENSTVO SRBIJE

Ksenija nastavila niz

Posle odličnog nastupa u Azerbejdžanu, šabačka atletičarka KSENIJA OPANKOVIĆ nastavila je niz uspeha i na domaćem „bojištu“. Dres Srbije zamenila je opremom beogradskog Partizana prethodnog vikenda i u konkurenciji starijih osvojila medalju.
Ksenija, još u uzrastu mlađih juniorki, takmičila se sa starijim juniorkama na Prvenstvu Srbije u Mitrovici, a hitcem od 41 metra i 42 centimetra obezbedila srebrnu medalju. Kako se nadmetala u starijoj kategoriji, u rukama je imala koplje od 600 grama, 100 grama teže od onog koje koriste mlađe juniorke.
Prethodni broj smo ostali dužni informaciju o nastupu Ksenije Opanković na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u prestonici Azerbejdžana. Ona je najpre izborila plasman u finale, a potom je u konkurenciji takmičarki iz cele Evrope zauzela osmu poziciju uz daljinu od 46,01 metar. To je i treći rezultat srpske atletike ukupno u Bakuu.
-Svako finale u ovakvoj konkurenciji za srpsku atletiku je veliko dostignuće. Uvek naspram sebe imamo mnogo jače države ekonomski, zemlje u kojima je znatno više atletičara i gde su ulaganja u ovaj sport mnogo veća. Rezultat iz Azerbejdžana, uz titulu na Zimskom prvenstvu Srbije i drugo mesto među starijim juniorkama u Mitrovici, polako zaokružujemo uspešnu sezonu. Još nas očekuje Kup Srbije. Ksenija je trenutno među 20 mlađih juniorki Evrope i 25 u svetu, po zvaničnim listama i imamo velike planove i za narednu sezonu gde su centralna takmičenja Balkanijada i Evropsko juniorsko prvesntvo – ističe trener Šapčanke Žika Opanković.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa