15. avgust 2019.15. avg 2019.
Vicešampion u Gradskoj kući
PRIJEM ZA ŽARKA KRAJIŠNIKA

Vicešampion u Gradskoj kući

Vicešampiona sveta u kadetskoj konkurenciji Žarka Krajišnika, dočekali predsednik Skupštini grada Nemanja Pajić i član Gradskog veća Dragan Nikolić. Žarko je primer da se upornost, trud i posvećenost isplate. Najveći uspeh kluba Šabac
Prvi put je Žarko Krajišnik učestvovao na Svetskom prvenstvu, prvi put je 13-godišnji učenik Osnovne škole „Laza Lazarević“ i član Tekvondo kluba „Šabac“ zakoračio na tatami planetarne smotre u kadetskoj konkurenciji, a posle iskoraka na tatami, zakoračio je sve do drugog stepenika pobedničkog postolja. U uzbekistanskom Taškentu je vodio borbu sa borcima sa četiri kontinenta, ostvario isto toliko pobeda i ostvario najveći uspeh u svojoj karijeri i u istoriji kluba kojem pripada.

-Nadao sam se, sanjao sam medalju, ali nisam osećao pritisak dok sam putovao, jer su svi u mom okruženju isticali da jedino što treba da uradim je da pružim maksimum, da se ne uplašim i oni će biti zadovoljni. Trema je bila jaka, tu su bili najbolji kadeti sveta i ponosan sam na ovo srebro, nadam se da ću nastaviti seriju medalja i u na Evropskom prvenstvu u Španiji.

Osvajača srebra na Svetskom kadetskom prvenstvu predvodio je do cilja trener Miloš Lazić koji naglašava veliku mentalnu snagu, naizgled mirnog, tihog i povučenog Žarka Krajišnika.
-Miran je van borilišta, a tamo je lav, spreman da napreduje, trenira, da sledi instrukcije. Kada je pobedio sjajnog Australijanca u četvrtfinalu, obezbedio je bronzu, ali sam mu pred polufinale rekao da obični budu zadvoljni bronzom, dok šampioni idu do kraja. Bio je umoran, ali je smogao snage da savlada i Meksikanca. Kako je debitant, jedan od mlađih boraca tamo, nadao sam se da će tremu pobediti plasmanom u drugu rundu, međutim, on je prevazišao sva očekivanja i zaslužio istorijski rezultat. Ponosan sam – istakao je Lazić.

Posle koraka na tatami Svetskog prvenstva, iskoraka na pobedničko postolje, došlo je vreme da „srebrni“ Šapčanin, drugi tekvondista sveta zakorači i u Gradsku kuću, gde su ga dočekali Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada i Dragan Nikolić, gradski većnik zadužen za sport.

-Nekako smo navikli u gradu da nas stalno naši predstavnici obraduju velikim rezultatom. Tu je drugi borac sveta, dečak koji je do srebra pobedio četiri predstavnika i pristupom i borbom pokazao da se trud, rad i posvećenost isplate. Čestitam i njemu, njegovim trenerima, kao i drugom predstavniku grada u Uzbekistanu, Urošu Belanoviću na sjajnim rezultatima koje su ostvarili. Želim im da nastave sa uspesima, da budu dobri ljudi, đaci, sportisti i da nas još mnogo puta obraduju – istakao je Pajić.
Već narednog meseca Žarka Krajišnika očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Španiji.
-Žarko je jedan od najmlađih boraca učesnika Svetskog prvenstva i on je i naredne godine kadet. Izuzetno važan faktor uspeha u tekvondou je žreb. Sada u Španiju odlazi kao vicešampion sveta i svi će ga drugačije posmatrati, a istovremeno je dokazao koliko može i nema razloga da strahuje od rivala, već oni od njega. Nećemo ga opterećivati imperativom medalje, već imamo želju da bude kao i sada, svoj, u punoj snazi, siguran u sebe – navodi trener u klubu Jovan Dedić.
Uz Krajišnika na Svetskom prvenstvu, među 10 reprezentativaca Srbije bio je još jedan član kluba „Šabac“ Uroš Belanović. On je bio jako blizu medalje, ostvario je tri pobede, a poražen je od prvog favorita turnira iz Rusije, u četvrtfinalu, tesnim rezultatom, pri kraju meča.
-Bili su egal do samog kraja. Kasnije je Rus u polufinalu pobedio rivala sa više od deset poena prednosti, te da je prošao, sigurno bi i Uroš bio u finalu. Iako nema medalju, ponosan sam i na njegov pristup i nastup u Uzbekistanu – dodaje Miloš Lazić.
B. D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa