23. jun 2011.23. jun 2011.
PREDŠKOLSKA USTANOVA „NAŠE DETE“

KOLONIJA DEČJEG PRIJATELjSTVA

Na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta održana je prošlog četvrtka završna priredba Kolonije dečjeg prijateljstva koja je trajala od 12. do 18. juna. Šabački predškolci ugostili vršnjake iz Bijeljine, Banjaluke, Sombora, Cetinja i Donje Krštevice sa Kosova
Kolonije dečjeg prijateljstva, nekada Kolonija bratstva i jedinstva, imala je dugogodišnju tradiciju od 1979. godine. Trajala je u kontinuitetu dvadeset godina, a onda je iz dobro poznatih razloga prekinuta, da bi bila obnovljena pre dve godine kada su domaćini bili Banjaluka, a zatim Sombor.
Ove godine ta čast pripala je Predškolskoj ustanovi „Naše dete“ u Šapcu koja je ugostila pedeset devetoro dece, petnaest vaspitača, direktore predškolskih ustanova i njihove stručne saradnike iz Bijeljine, Banjaluke, Sombora, Cetinja i Donje Krštevice nedaleko od Lipljana.
Program se sastojao od niza interaktivnih aktivnosti koje su se dešavale u pre podnevnim časovima tokom kojih su deca imala priliku da vide kako rade vaspitači. Pored toga neizostavna je bila Dečja olimpijada, predstavljanje gradu domaćinu koje se odigralo na Velikoj sceni šabačkog pozorišta, maskembal. Ostale aktivnosti obuhvatale su raznorazne izlete, likovne i muzičke radionice, posetu Tršiću, kao i predivan dan na Šabačkom hipodromu gde su se deca družila sa konjićima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa