22. avgust 2019.22. avg 2019.
RUKOMET: SEHA LIGA

ZAGREB DOLAZI

Neplanirano i neočekivano dogodile su se promene u SEHA ligi za sezonu 2019/20. koji su direktno uticali na šabačku METALOPLASTIKU. Prvobitni žreb je izmenjen, te je jedan rival zamenjen u grupi u kojoj su smešteni „plavi“.
Mađarska TATABANjA odustala je od SEHA lige u narednoj sezoni, a priključio se vicešampion Rusije, moskovski SPARTAK. Kako je u pitanju zamena ekipa, logično je da Rusi zamene Mađare u istoj grupi, no kako se tu nalazi ukrajinski ZTR, a na relaciji Ukrajina – Moskva vladaju već poznate političke tenzije, rukovodstvo Regionalne lige odlučilo je da na mesto Tatabanje postavi debitanta iz Kine, Peking univerzitet, a da njih u grupi dva zamene Moskovljani. Inače, Spartak predstavlja jedan vrlo ambiciozan projekat rukometnog kluba. Nastali su tek 2017. godine, kao deo sportskog društva i već na startu su se domogli verovatno najbolje moguće pozicije u Rusiji, s obzirom da su ČEKOVSKI MEDVEDI neprikosnoveni.
Ubrzo po izmeni obavljen je i žreb parova za narednu sezonu i šabačka METALOPLASTIKA sezonu u regionu počinje na domaćem terenu kada će ugostiti velikana iz susedstva ZAGREB (zvanično ime Prvo plinarsko društvo Zagreb), višestrukog šampiona Hrvatske. Meč će najverovatnije biti odigran u utorak, 3. septembra, no datum još nije potvrđen.
Posle Hrvata Šapčanima slede dva gostovanja, RABOTNIKU, odnosno pominjanom SPARTAKU. „Plavi“ će ponovo u Šabac u četvrom kolu, a u hali će ugostiti MŠEKOV, šampiona Belorusije. Prvi krug će okončati gostovanjem VESPREMU u Mađarskoj.
Svakako da ova promena ne odgovara šabačkom klubu, jer su Kinezi istovremeno najveća nepoznanica, ali i svakako najslabiji tim u Ligi, dok Rusi imaju visoke ambicije ove i narednih sezona, uz velika novčana sredstva koja ulažu kako bi ostvarili samopostavljene ciljeve.
Prema propozicijama, prve dve ekipe, posle deset kola, direktno će se plasirati u četvrtfinale, dok će preostale razigravati (ukrštanjem sa rivalima iz druge grupe) za preostala četiri mesta. Titulu brani skopski VARDAR, aktuelni šampion Evrope.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa