22. avgust 2019.22. avg 2019.
Baš ne funkciniše
FUDBAL: SUPER LIGA

Baš ne funkciniše

Četiri poraza u pet kola. Nedostatak ideje u napadu i pad koncentracije u odbrani. Svaka utakmica bitna da se održi korak. Rad i pogodan i nezgodan rival za ovu situaciju
Ko ne prati mečeve MAČVE dovoljno je da pogleda tabelu i zabrinuto zamahne glavom, ko prati mečve, jednako nema razloga za optimizam, u zbiru to je jedna jako loša i bolna slika koju ne popravlja ni činjenica o velikom broju preostalih kola. Rezultati nisu dobri, igra nije dobra, fudbalerima kao da nešto nedostaje kako bi zaličili na superligaški tim iz prethodnih sezona. U pet kola značajan procenat poseda lopte nije doneo ništa vredno pažnje pred golom, nedostajalo je lucidnosti, kreacije, preciznosti. Na drugoj strani, greške su neizbežne i sve ekipe do sada su znale da to kazne, bar jednom, a neke i više puta. Promena u sastavu je bilo, pokušaja, no rezultata nema i nema.
RAD deluje kao dobra prilika da se učini nešto više. Naspram sebe MAČVA će imati vrlo prosečnog domaćina, ekipu „sa šmekom“, ali bez velikog kvaliteta. Ipak, daleko od toga da je šabački tim u prilici da nekome preti, niti da računa na bodove, dok, kako ističe trener Darko Tešović, svi planiraju poene protiv „crveno – crnih“.
Tokom leta ekipa sa Banjice ostala je bez Lutovca (Partizan), Petrovića (C. Zvezda), Balabanovića (Proleter), Stojanovića (Zlatibor), Veselinovića (Sinđelić), a u inostranstu sreću traže: Šipčić, Bainović, Mladenović, nije u timu više ni Volkov. Od značajnih dolazaka izdvja se samo nekadašnji centarfor Vojvodine BJEDOV, povratnik iz Kazahstana. Uz njega pretnja će biti nekadaši napadač Mačve KASALICA, a oslonac Banjičana su još: Trifunović, Jagodić i Smiljanić.
U Mačvi Ristivojević i Adamović su skupili tri žuta kartona. Dosadašnji mečevi protiv Rada ne mogu pokazati da neko ima prednost tradicije. Na Banjici jedna pobeda Šapčana (2017) i Rada (2018). Beograđani su zadovoljni ukoliko opstanu, Mačva ne odustaje od plej ofa, no to je sve bilo pre početka sezone.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa