22. avgust 2019.22. avg 2019.
MLAD TIM –  VISOKE AMBICIJE
VATERPOLO: VK „ŠABAC“ 2019/20.

MLAD TIM – VISOKE AMBICIJE

Tim delimično izmenjen, ambicije nisu. Predstavljen je deo novajlija i novi trener. Zahvalnost za finansijsku pomoć
Vaterpolo sezona startuje uskoro, već kroz sedam dana počinje veliki izazov za mladi tim ŠAPCA, branioca titule i Kupa Srbije. Taj, tek prvi od mnogih izazova, zove se Liga šampiona – prvi krug kvalifikacija za elitno takmičenje. Rivali su poznati imenom, sastavom ne u potpunosti, te je novi strateg „čivijaša“ ostavio za narednu nedelju detaljniju procenu mogućnosti, ali ne krije ciljeve.
-Do kraja nedelje je rok da klubovi prijave ekipe i tek onda ćemo znati ko su naši rivali i šta je realno. Imena su velika, svakako da nas niko neće iznenaditi slabijim sastavom nego što očekujemo, ali mi želimo što bolji plasman, igru koja će razgaliti našu publiku i želimo neku od prve četiri pozicije što bi značilo i mesto u drugom krugu. Ovde sam završio igračku karijeru, ljudi koji sada vode klub su moji prijatelji i brzo smo se razumeli oko ambicija, želimo da unapredimo kolektiv i pojedince u službi kolektiva. Moramo konstantno napredovati, a u tom slučaju neće izostati ni rezultati – rekao je Nemanja Andrić.
Nikola Marković će i četvrtu sezonu nositi kapicu Šapca, ali je nekadašnji crnogorski reprezentativac dobio i novu ulogu, zvanje kapitena ove ekipe.
-Čast i privilegija je predvoditi klub koji je osvajač titule i Kupa, čast je predvoditi tim koji konstantno napreduje i čast je biti prvi među jednakim kod ovih sjajnih igrača i još boljih ljudi. Tim jeste izmenjen, novi je trener, drugi su se takođe pojačali, biće jači oponenti na svim frontovima, no mislim da naš cilj mora biti odbrana duple krune. Nećemo opterećivati sebe ulogom favorita, ali to je cilj – istakao je novi klupski kapiten.
Na zvaničnoj konferenciji za medije predstavljena su i dva nova igrača, Nemanja Matković, pojačanje iz francuske lige i Dušan Vasić, doskorašnji golgeter Crvene Zvezde.
-Ovo je ste novi klub u mojoj karijeri, ali pratim rad Šapca već dugo, znam koliko je zdrava sredina, znam da je organizacija iznad nivoa uobičajene u Srbiji, ambicije nam se poklapaju i bila mi je čast i kada sam dobio poziv da dođem ovde. Dogovor je bio brz. Učiniću sve da opravdam očekivanja, da budem u službi ekipe i uveren sam da možemo mnogo – rekao je Vasić.
Kvalifikacioni turnir traje od 29. avgusta do 1. septembra, na Gradskom bazenu u Šapcu. Uz Šabac učestvuju još: Crvena Zvezda, Oradea (Rumunija), Galatasaraj (Turska), Dinamo (Rusija) i Apolon (Grčka).
Zahvalnost kluba
Vaterpolo klub "Šabac" jedan je od vaterpolo kolektiva koji je dobio finansijsku pomoć opredeljenu od Vlade Republike Srbije. Na konferenciji za medije klub, osvajač duple krune je izneo reči zahvalnosti.
-Zahvaljujemo se državi na finansijskoj pomoći. Vaterpolo je najtrofejniji sport, ali ne i profitabilan, te klubovi ne mogu da funkcionišu bez pomoći države i lokalne samouprave. Mi kao klub smo zahvalni i državi i našoj lokalnoj samoupravi na sredstvima zahvaljujući kojima radimo i funckionišemo, stvarajući tim i bazu za velike uspehe. Kao osvajač duple kraune trudićemo se da na najbolji način predstavimo srpski klupski vaterpolo u Evropi i regionu. Nadamo se da ova pomoć države nije izuzetak ovog leta, već da je početak kontinuiranog, planskog ulaganja u vaterpolo, a dosadašnji rezultati reprezentacije potvrđuju da se svako ulaganje u naš sport vrati - istakli su u klubu.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa