23. jun 2011.23. jun 2011.
“ZORKA KERAMIKA“ ŠABAC

LIDER U PROIZVODNjI KERAMIČKIH PLOČICA

Akcionarsko društvo za proizvodnju nemetala i građevinskog materijala “Zorka Nemetali “ Šabac privatizovana je 2003. godine od strane “Alas International“- a. Za iznos od 271.613.795 dinara, odnosno 3.971.769 evra, uz obavezu da se u tri naredne godine uloži minimum šest miliona evra. Nakon privatizacije osnovano je četiri privredna društva i to: Zorka Keramika, Zorka Opeka, Zorka Alas Kamen i Zorka Održavanje
Nakon 40 godina proizvodnje šabačka “Zorka keramika“ postala je najveći srpski proizvođač keramičkih pločica. Radi se o specijalizovanoj kompaniji čije su glavne odlike visok kvalitet, atraktivan dizajn, širok asortiman, prirodan i ekološki materijal i zdrava sirovina. Moderna oprema, tehnologija i konstantan rast proizvodnje i prodaje, omogućavaju im ravnopravan nastup na evropskom i svetskom tržištu.
“Zorka keramika“ članica je austrijskog “Alas Holdinga“. Reč je o porodičnoj firmi koja se duži niz godina bavi građevinskim materijalom. Po rečima direktora marketinga “Zorka keramike“ Predraga Jankovića od momenta privatizacije do sada uloženo je 14,5 miliona evra. U cilju efikasnije proizvodnje investirano je u smanjenje potrošnje energije tokom proizvodnog procesa, kao i u zaštitu životne sredine.
Program keramičkih pločica ne bi bio kompletan bez velikog broja serija koje kombinuju podnu i zidnu keramiku u širokom dijapazonu boja i dezena, koji se okreću aktuelnom trendu prirodnog okruženja u vidu imitacija prirodnih materijala: kamena, mermera, tekstila i drveta.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa